ČINOHERNÍ PREMIÉRY 104. SEZÓNY NÁRODNÍHO DIVADLA MORAVSKOSLEZSKÉHO
ČINOHRA / 14.8.2022
Činohra Národního divadla moravskoslezského uvede v nadcházející sezóně 2022/2023 celkem šest premiér ve všech našich divadlech! První z nich bude konverzační komedie BOUŘLIVÁ PLAVBA.
 
Nenechte si ujít první premiéru souboru činohry v sezóně 2022/2023! V září vás zveme na BOUŘLIVOU PLAVBU Toma Stopparda v režii šéfa souboru Vojtěcha Štěpánka. Na palubě zaoceánského parníku se bude servírovat anglický humor s jiskrnými slovními přestřelkami, lechtivými bulvárními zápletkami, ale i s patřičnou elegancí. Divákům se v hlavních rolích představí Martin Dědoch (Turai), Robert Finta (Gal),
Vít Roleček (Adam), Petra Kocmanová (Nataša), Jan Fišar (René) a František Večeřa (Dvorníček). Premiéra se uskuteční 17. září 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
Druhou premiérou bude adaptace české filmové klasiky HOŘÍ, MÁ PANENKO. Diváci budou přítomni velkolepého hasičského plesu s živou kapelou! Nebude chybět tancovačka a tombola. Režie se ujme Tomáš Svoboda, který u nás v minulé sezóně režíroval úspěšnou inscenaci GOLDONI PO OSTRAVSKU aneb Sluha dvou pánů.
Třetí premiérou sezóny bude rodinná divadelní inscenace O LÍNÉ BABIČCE, kterou činohra NDM nastuduje v koprodukci s Ateliérem pro divadelní vzdělávání při NDM. Inscenace nejen pro děti v režii Tomáše Jirmana vypráví o babičce, která je líná hlídat svá vnoučata. Chce si totiž plnit své velké sny!
V pořadí čtvrtou premiérou bude MARIE ANTOINETTA. Životní příběh mladičké habsburské princezny v románu velikána světové literatury Stefana Zweiga uvidíte v režii šéfa činohry Vojtěcha Štěpánka.
Předposlední premiéra, Ibsenova NORA v režii dramaturga souboru činohry Pavla Gejguše, nás čeká v květnu. A s poslední premiérou sezóny vplujeme do vln milostných i komických, zakotvíme u ostrova rozmarů. MARNÁ LÁSKY SNAHA – velký titul Williama Shakespeara v rukou velkého režiséra Romana Poláka.
 
Více nejen o připravovaných premiérách se dočtete v časopise NDM, který je od dnešního dne dostupný on-line na našich webových stránkách. Vážení diváci, těšíme se na Vaši návštěvu ve 104. sezóně Národního divadla moravskoslezského!