BOUŘLIVÁ PLAVBA BUDE PRVNÍ PREMIÉROU 104. SEZÓNY NDM
ČINOHRA / 25.8.2022
Zkoušení BOUŘLIVÉ PLAVBY se bliží do finále! Poprvé vyplouváme 17. září 2022 z Divadla Antonína Dvořáka! Nenechte si ujít první premiéru sezóny 2022/2023.
 
Do nové sezóny vplouváme bouřlivě! Konverzační situační komedie geniálního Toma Stopparda BOUŘLIVÁ PLAVBA s Martinem Dědochem a Robertem Fintou v hlavních rolích odstartuje 104. sezónu Národního divadla moravskoslezského. Přinášíme Vám první fotografie ze večerejší zkoušky.
 
Foto Martin Kusyn
Na palubu zaoceánského parníku právě nasedli úspěšní autoři operet Turai a Gal spolu se skladatelem Adamem, který jako by ze skeče Ministerstvo švihlé mluvy vypadl. Společně s herci Natašou a Reném Sleděm mají jen pár dnů na to, aby dopsali a nazkoušeli nejnovější hru. Co na tom, že zatím nemají začátek ani konec. A nejspíš ani prostředek. Přípravy na premiéru však více než bouřlivé moře narušují bouřlivé vztahy. (...) Ve volné adaptaci komedie Hra na zámku maďarského dramatika Ference Molnára nám Stoppard opět dokáže, že svým psaním navazuje na tradici nejlepších, nejzábavnějších a nejvtipnějších anglických dramatiků, jako jsou George Bernard Shaw nebo Oscar Wilde. Je schopen vyprávět staré příběhy novými způsoby, což činí jeho dílo jedinečným a výstředním. Bouřlivá plavba v režii šéfa činohry NDM Vojtěcha Štěpánka bude plná jiskřivého vtipu, veselých slovních hříček a trefných výroků o povaze lásky a života...
(nz)