VE STŘEDU 28. ZÁŘÍ NÁS V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA ČEKÁ DALŠÍ BOUŘLIVÁ PLAVBA!
ČINOHRA / 25.9.2022
Zveme Vás na druhou reprízu britské konverzační komedie Toma Stopparda BOUŘLIVÁ PLAVBA. Přijďte se pobavit do Divadla Antonína Dvořáka! 
 
Činohra Národního divadla moravskoslezského má na svém repertoáru skvělou novinku! Britskou komedii Toma Stopparda namíchal režisér  Vojtěch Štěpánek s montypythonovským humorem! Premiéra se uskutečnila v sobotu 17. září 2022 a inscenace sklidila velký úspěch! Na palubu zaoceánského parníku nasedají úspěšní autoři operet Turai a Gal, skladatel Adam, herci Nataša a René. Mají jen pár dnů na to, aby dopsali a nazkoušeli nejnovější hru...
 
„Bouřlivá plavba v NDM: Stoppardův humor a k tomu výborné herecké výkony! Snad v každém Stoppardově díle, ať už jde o divadelní hru, nebo filmový scénář, je autorova hravost a fantazie téměř hlavním tématem. V Bouřlivé plavbě je ale hlavním tématem i divadlo, na které se tady Stoppard dívá svým pověstným svérázným úsměvným a ironickým pohledem. (...) Dělá si legraci z pokleslých divadelních předloh. Ovšem nejen to: střílí si z afektovanosti herců, neschopnosti scénáristů i z diváckého vkusu, ba dokonce z divadla jako uměleckého žánru. A zároveň jedním dechem skládá divadlu hold. (...) Režisér Vojtěch Štěpánek tentokrát zvolil žánr grotesky. Samotný text k tomu vlastně vybízí. Vše, co se děje před očima diváků, běží ve velice rychlém tempu, jednotliví protagonisté v řetězu ztřeštěných situací jsou ale důsledně vedeni k pointám, ať už konverzačním, nebo situačním. Každá z nich končí výbuchem smíchu v hledišti. "
Ladislav Vrchovský
(ostravan.cz, 18. 9. 2022)
 
Příští Bouřlivá plavba se uskuteční ve středu 28. září 2022 v 16 hodin a opět vyplouváme z Divadla Antonína Dvořáka!