ČINOHERNÍ UDÁLOST SEZÓNY SE BLÍŽÍ! ZVEME VÁS NA HASIČSKÝ BÁL!
ČINOHRA / 22.11.2022
V sobotu 26. listopadu 2022 se v Divadle Jiřího Myrona dočkáme premiéry nové divadelní verze Formanovy komedie HOŘÍ, MÁ PANENKO v nastudování předního českého režiséra Tomáše Svobody.
 
Návštěvníci nové činoherní inscenace se mohou těšit na ples požárníků, ve kterém se organizátorům vše postupně vymkne z rukou. A podle režiséra Tomáše Svobody se diváci mohou těšit nejenom na děj známý z filmu, ale také na některé nové scény i nově dopsané postavy.
 
„Připsal jsem třeba moderátory, kteří nás budou filmem provázet. Hrát je budou Jiří Sedláček a Izabela Vydrová. V inscenaci jsme použili i některé scény, které byly v původním filmovém scénáři, ale musely být vystřižené. Ve filmu postavy hrály samy sebe. Forman hodně pracoval s neherci, právě tento film je touto metodou pověstný. Takže já na tento způsob práce navazuji a chci po hercích, aby nekopírovali postavy z filmu, ale aby hráli sami sebe. Aby se chovali autenticky, jako by byli na místě hasičů," řekl režisér Svoboda Právu (Aleš Honus, 22. 11. 2022).
 
Foto Martin Kusyn
Veřejná generální zkouška se uskuteční v pátek 25. listopadu v 10 hodin v Divadle Jiřího Myrona, premiéra v sobotu 26. listopadu 2022 v 18.30 hodin. Premiéra i první repríza jsou již vyprodány, vstupenky je možné si zakoupit na další reprízy. Srdečně zveme!