VEŘEJNÁ GENERÁLNÍ ZKOUŠKA ČINOHERNÍ INSCENACE MARIE ANTOINETTA
ČINOHRA / 2.3.2023
Zveme Vás na veřejnou generální zkoušku činoherní inscenace MARIE ANTOINETTA, která se uskuteční v pátek 10. března 2023 v 10 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Vstupenky na veřejnou generální zkoušku si můžete zakoupit od od pondělí 6. března 2023 od 9 hodin v prodeji vstupenek v pasáži Divadla Jiřího Myrona a také on-line na www.ndm.cz. Počet vstupenek na osobu je maximálně 6 kusů. Světová premiéra se uskuteční v sobotu 11. března 2023 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Foto Martin Kusyn
Součástí Knižního festivalu Ostrava, který se koná 3. a 4. března 2023 na Černé louce, bude autogramiádová beseda o průběhu příprav inscenace Marie Antoinetta. Uskuteční se v pátek 3. března od 14.40 hodin; představí se jeden z autorů dramatizace a zároveň režisér inscenace Vojtěch Štěpánek, dramaturg Norbert Závodský a také herci – představitelka hlavní role Marie Antoinetty Sára Erlebachová a Tomáš Jirman spolu s Anetou Kaluža Klimešovou, kteří ztvárňují postavy Stefana Zweiga a jeho ženy Lotty Altmann. Besedu bude moderovat Vít Roleček, po ní je připravena autogramiáda. Ve stánku NDM budou pro návštěvníky festivalu připraveny vstupenky za zvýhodněné ceny a fotokoutek.