VÍT ROLEČEK SE STAL LAUREÁTEM CENY VLADIMÍRA JUSTLA!
ČINOHRA / 4.5.2023
Koncem měsíce dubna proběhl 60. ročník akce Poděbradské dny poezie, které se zúšastnil člen činohry NDM Vít Roleček. Vyhrál ve své kategorii a stal se laureátem ceny Vladimíra Justla!
 
Poděbradské dny poezie organizuje sdružení Slovo a hlas ve spolupráci s městem Poděbrady a Městským kulturním centrem Poděbrady pod záštitou Herecké asociace. Poděbradské dny poezie usilují o všestrannou podporu kultury mluveného projevu. Člen souboru činohry Národního divadla moravskoslezského Vít Roleček vyhrál ve své věkové kategorii, stal se laureátem ceny Vladimíra Justla a získal také cenu publika!
 
Foto Miroslav Bláha Foto Miroslav Bláha Foto archiv Víta Rolečka
Na třetí fotografii z Poděbrad jsou zleva Josef Kačmarčík, který obdržel cenu Českého rozhlasu, Apolena Veldová – členka poroty, šéfka činohry v Divadle J. K. Tyla v Plzni, Vít Roleček a Aleš Vrzák – předseda poroty, šéfrežisér Českého rozhlasu.
 
Vít Roleček se narodil v roce 1991. Od dětství se věnoval recitaci a po maturitě na osmiletém gymnáziu došlo i na studium herectví na pražské DAMU. To absolvoval v roce 2016, kdy posílil i naše činoherní řady. V současné době jej diváci Národního divadla moravskoslezského mohou vidět v komediích GOLDONI PO OSTRAVSKU aneb Sluha dvou pánů, HOŘÍ, MÁ PANENKO, NĚCO PRO LIDI, REVIZOR, TESTOSTERON nebo dramatu TEROR. Je také moderátorem oblíbených podcastů NDM, ve kterých zpovídá herce, režiséry, choreografy a další umělce, kteří s Národním divadlem moravskoslezským spolupracují.