PRVNÍ ČINOHERNÍ PREMIÉROU BUDE SITUAČNÍ KOMEDIE BEZ ROUCHA!
ČINOHRA / 19.9.2023
První činoherní premiérou 105. sezóny Národního divadla moravskoslezského bude jedna z nejvtipněji napsaných situačních komedií, která obnažuje zákulisí divadelní zkoušky. Hru BEZ ROUCHA uvedeme v listopadu v Divadle Jiřího Myrona.
 
Právě probíhá poslední večerní generálka před premiérou a nic se nedaří, jak má. Herci si nepamatují texty, přicházejí na scénu dříve, než mají, a zapomínají přinášet a odnášet rekvizity. A co víc, fraška je postavená na tom, že se postavy neustále míjí ve dveřích – ale co dělat, když ty dveře nejdou otevřít? A tak není divu, že režisérovi tečou nervy. Nastudovat brilantní frašku totiž není žádná sranda! A tak můžeme sledovat celou řadu komických situací z divadelního zákulisí, v nichž je plno zábavných a překvapivých zvratů, záměn a nezdarů. Zároveň se postupně odlupují nové charakterové vrstvy účinkujících, které odhalují nejednoduché osobní a vztahové problémy jednotlivých herců. Pavel Gejguš, dramaturg inscenace.
 
Divákům se ve hře představí Petra Kocmanová, Robert Finta, Sára Erlebachová, Magdaléna Kubatková, Petr Houska, Kateřina Breiská, Jiří Sedláček, Vladimír Čapka a nový člen souboru činohry Vojtěch Johaník, pro kterého je nastudování této inscenace vůbec první spoluprací s NDM. Režie se ujal šéf souboru Vojtěch Štěpánek.
 
Foto Martin Kusyn
Premiéra 11. listopadu 2023 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Srdečně zveme!