VEŘEJNÁ GENERÁLNÍ ZKOUŠKA ČINOHERNÍ KOMEDIE BEZ ROUCHA
ČINOHRA / 2.11.2023
Soubor činohry bude mít od 11. listopadu 2023 na svém repertoráru další skvělou komedii! Novou inscenaci "o divadle na divadle" BEZ ROUCHA. Veřejná generální zkouška se uskuteční v pátek 10. listopadu 2023 v 10 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
Vstupenky na veřejnou generální zkoušku si můžete zakoupit od pondělí 6. listopadu 2023 od 9.00 hodin v pasáži Divadla Jiřího Myrona a také on-line na www.ndm.cz. Počet vstupenek na osobu je maximálně 6 kusů.
 
Ve hře sledujeme (ne až tak úplně úspěšné) herce, kteří se pod taktovkou režiséra (který slavil jednu vysoce úspěšnou sezónu v Národním divadle na Srí Lance a v posledních letech si získal značnou proslulost svými skvělými letními inscenacemi Shakespearových dramat v parcích) snaží zvládnout nastudovat „dveřovou“ komedii, aby s úspěchem objeli štace na svém turné po oblastních kulturních domech. Děj hry začíná pozdě večer na poslední zkoušce před premiérou, ve které se však nic nedaří. Jak také hrát dveřovou komedii, když technik namontoval dveře tak, že nejdou otevřít? A když herci pletou texty i nástupy na scénu. A především si neumí zapamatovat, kdy na scénu přinést nebo z ní odnést sardinky! Režisér tak zažívá skutečně horké chvíle. A to nejen kvůli dění na jevišti, ale také kvůli vášnivému vzplanutí k mladé herečce Brooke, známé z reklamy, i kvůli pozitivnímu těhotenskému testu inspicientky Poppy…
 
Foto Martin Kusyn
Skvěle napsaná konverzační fraška Michaela Frayna je plná komických i tragikomických momentů a poskytuje řadu velkých příležitostí pro herce. V nové inscenaci se divákům představí Petra Kocmanová, nový člen souoboru činohry Vojtěch Johaník, Robert Finta, Sára Erlebachová, host souboru Magdaléna Kubatková, Petr Houska, Kateřina Breiská, Jiří Sedláček a Vladimír Čapka. Režie Vojtěch Štěpánek. Premiéra v sobotu 11. listopadu 2023 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.