VEŘEJNÁ GENERÁLNÍ ZKOUŠKA ČINOHRY RICHARD III.
ČINOHRA / 5.1.2024
Zveme Vás na veřejnou generální zkoušku činoherní inscenace RICHARD III. v režii Ivana Krejčího, která se uskuteční v pátek 12. ledna 2024 v 10.00 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
Vstupenky na veřejnou generální zkoušku si můžete zakoupit od úterý 9. ledna od 8.00 hodin v pasáži Divadla Jiřího Myrona a také on-line na www.ndm.cz. Počet vstupenek na osobu je maximálně 6 kusů.
 
Foto Martin Kusyn
Hra Richard III. patří právem do zlatého fondu světové dramatiky a také mezi nejikoničtější tragédie Williama Shakespeara. Titulní postava, Richard, vévoda z Glostru, je antihrdinou s charakterem démonického intrikána. Jeho monologické výstupy nás zasvěcují do praktik pomluv, lstí a rafinovaných politických tahů, jimiž spouští řetězec krutého vraždění, aby odstranil všechny, kteří mu brání v cestě k moci a koruně. Hra má děj strukturovaný tak mistrně, že sledujeme počínání hlavní postavy se zájmem a snad i dávkou jistého vzrušení, přestože je Richard jednoznačně zlou postavou. Vzbuzuje jistou fascinaci sledovat jeho bystře promyšlené tahy na šachovnici moci. V titulní roli se představí Petr Panzenberger. Uvádíme v překladu Martina Hilského a v režii Ivana Krejčího. Premiéra 13. ledna 2024 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Před premiérou se můžete ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona těšit na dramaturgický úvod k inscenaci, jehož se zúčastní režisér inscenace Ivan Krejčí a překladatel Martin Hilský.