ČINOHRA
KAM ZMIZEL ČLOVĚK
Světlana Alexijevičová, Timothy Snyder, Jessikka Aro
Premiéra 27.3.2022, 19:00 hodin
Divadlo „12“
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Fotografie
arrow-right arrow-right

KAM ZMIZEL ČLOVĚK - Premiéra 27.3.2022

Světlana Alexijevičová, Timothy Snyder, Jessikka Aro

Premiéra 27.3.2022, 19:00 - Divadlo „12“


logoInformace
 

„Jak je možné, že dochází k naprostému zmatení našich hodnotových systémů a nejsme schopni rozeznat pravdu od lži? K čemu vede ztráta kritického myšlení?“ 

Jevištní esej poukazující na děsivou absurditu i nechtěnou komičnost propagandy, na to, jak současné manipulace nápadně připomínají ty dřívější, jak se internetoví giganti spolupodílejí na tvorbě oné propagandy s vidinou vysokého zisku. Inspirujeme se knihou Světlany Alexijevičové Zinkoví chlapci, ve které autorka líčí vleklou a krutou afghánskou válku v letech 1979–1989, během níž sovětská vláda zmanipulovala vlastní vojáky. Mezi další inspirační zdroje eseje patří Cesta k nesvobodě Timothyho Snydera, Big Mac Serhije Žadana nebo Putinovi trollové od Jessikky Aro. Tato finská novinářka se v letech 2014–2017 stala terčem dezinformační kampaně, kterou odborníci z bezpečnostní oblasti označili za výjimečnou. Hledáme osobní rovinu konfliktů a jejich otisk v našem každodenním životě, kde neschopnost naslouchat druhému člověku vystupuje v okruhu našich nejbližších do popředí. Jde nám o osobní výpovědi inscenačního týmu tvořeného umělci nejen souboru činohry NDM. Věříme, že společně s divákem můžeme dojít k v těchto dnech tolik potřebné katarzi. Je třeba nalézt člověka. Především v sobě.

Vstupenky na tento unikátní večer si můžete koupit za symbolickou 1 Kč. Pokud Vám není lhostejná situace na Ukrajině a chcete pomoci, budeme moc rádi, když ušetřenými prostředky za vstupné přispějete na konto SOS UKRAJINA zřizované Člověkem v tísni.

 

Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
27.3.202219:00Divadlo „12“Premiérazobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoFotografie z představení
Lada Bělašková (Účinkující:), Jan Fišar (Účinkující:), Miroslava Georgievová (Účinkující:), Kryštof Malec (Účinkující:), Barbora Sedláčková (Účinkující:)
Foto: Martin Popelář
Miroslava Georgievová (Účinkující:)
Foto: Martin Popelář
Martin Dytko (Účinkující:)
Foto: Martin Popelář
Lada Bělašková (Účinkující:)
Foto: Martin Popelář
Barbora Sedláčková (Účinkující:), Jan Fišar (Účinkující:), Lada Bělašková (Účinkující:), Miroslava Georgievová (Účinkující:), František Strnad (Účinkující:), Kryštof Malec (Účinkující:)
Foto: Martin Popelář
Barbora Sedláčková (Účinkující:), Jan Fišar (Účinkující:)
Foto: Martin Popelář
Barbora Sedláčková (Účinkující:), Lada Bělašková (Účinkující:), Jan Fišar (Účinkující:), Miroslava Georgievová (Účinkující:), František Strnad (Účinkující:), Kryštof Malec (Účinkující:)
Foto: Martin Popelář
Barbora Sedláčková (Účinkující:), Jan Fišar (Účinkující:), František Strnad (Účinkující:), Kryštof Malec (Účinkující:)
Foto: Martin Popelář
Kryštof Malec (Účinkující:)
Foto: Martin Popelář
František Strnad (Účinkující:)
Foto: Martin Popelář
Barbora Sedláčková (Účinkující:)
Foto: Martin Popelář
Barbora Sedláčková (Účinkující:), Lada Bělašková (Účinkující:), Miroslava Georgievová (Účinkující:)
Foto: Martin Popelář
logoSouvisející