NOVÉ ČÍSLO INTERNETOVÉHO MAGAZÍNU!
28.2.2022
Na adrese magazin.ndm.cz jsou pro Vás ke čtení již čtyři čísla našeho e-magazínu! Nové číslo nabízí ke čtení aktuální informace o našem repertoáru, zajímavosti ze zákulisí, videa, podcasty, virtuální výstavu a spoustu dalšího!
 
V pořadí čtvrtém čísle e-magazínu si přečtěte rozhovor s dramaturgem opery NDM. Juraj Bajús Vám přiblíži, co náš soubor v nebližší době čeká. V magazínu si můžete prohlédnout scénické a kostýmní návrhy ke dvěma operním inscenacím, které měly v únoru premiéru. K ZÁSNUBÁM VE SNU, které jsme uvedli v rámci cyklu Oper terezínských skladatelů na jevišti Divadla Antonína Dvořáka a k dětské opeře DÍTĚ A KOUZLA, která měla premiéru v Divadle „12“ v režii Juraje Čiernika, se kterým si můžete poslechnout nový podcast.
 
Soubor činohry má za sebou lednovou premiéru inscenace NANEBEVSTOUPENÍ LOJZKA LAPÁČKA ZE SLEZSKÉ OSTRAVY. V magazínu se více dočtete o spisovateli Otu Pavlovi a zaposlouchat se můžete do podcastu s hlavním představitelem Lojzka Lapáčka Robertem Fintou.
 
Soubor baletu připravuje novou inscenaci CARMEN, kterou chce divákům představit jako moderní, sebevědomou a vášnivou dívku v choreografii Jiřího Pokorného. V březnu uvede naposledy v této sezóně dvě reprízy COPPÉLIE Léa Delibese. Tento komický romantický balet rozhodně potěší celou rodinu a je vhodný i pro menší děti.
 
Soubor muzikálu zve diváky na crazy komedii HARPAGON JE LAKOMEC? Poslechněte si podcast s novou posilou souboru! Stálé angažmá k nám přijal Lukáš Vlček. Magazín nabízí ke čtení i rozhovor s tanečnicí, pedagožkou, choreografkou a pohybovou asistentkou Janou Tomsovou, která je nedílnou součástí souboru.
 
Před 100 lety se narodil český operní režisér Ilja Hylas. Článek o něm zpracoval archiv NDM, který připravil i článek o další významné osobnosti české opery, o sólistce Evě Randové-Těluškinové. Prohlédnout si můžete virtuální výstavu Aleše Hudečka, videa k inscenacím, zaposlouchat se můžete do dalších podcastů.