KVĚTNOVÝ ZPRAVODAJ NDM JIŽ NYNÍ ON-LINE!
17.4.2022
Přinášíme vám přehledně repertoár Divadla Antonína Dvořáka, Divadla Jiřího Myrona i Divadla „12“ na jednom místě! Přečtěte si květnový zpravodaj na našich webových stránkách. Do konce sezóny nás čekají ještě tři premiéry!
 
Soubor baletu NDM připravuje vášnivý a smylsný balet CARMEN v choreografii Jiřího Pokorného. O nové inscenaci říká: „Mně se na postavě Carmen především líbí to, jakým způsobem miluje – netradičně, pokrokově. Je sice krutá, ale neumí nenávidět. Je volná, nespoutaná a vždy neúnavně bojuje za svou ženskost a vlastní svobodu.“ Premiéry nové baletní inscenace uvedeme 12. a 14. května 2022 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. V květnu také uvedeme jedno z posledních dvou představení výpravného baletu KORZÁR. Derniéra se uskuteční 1. června 2022.
 
Opera Národního divadla moravskoslezského připravuje komickou konverzační operu Bedřicha Smetany DVĚ VDOVY. Děj je zasazen do salónu venkovského statku a její humor je založen na situační komice po vzoru francouzského žánru opéra comique. Inscenace je nastudována pro uvedení kompletního cyklu Smetanových oper – Smetanovský operní cyklus Ostrava 2024 a premiéry se uskuteční 9. a 11. června 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Zveme Vás také na jedno z posledních dvou uvedení opery TOSCA v této sezóně. Slavné dílo Giacoma Pucciniho uvedeme 18. a 25. května od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Činohra Národního divadla moravskoslezského zve diváky na poslední představení dvou inscenací. Jedinečnou černou komedii s velmi současnými tématy TO VIDEO NIKDO NEUVIDÍ uvedeme 18. a 25. května (derniéra) 2022 v 19 hodin v Divadle „12“. Derniéru čeká také úspěšný komediální thriller s detektivní zápletkou OSM ŽEN. Přijít naposledy odhalit vražedkyni můžete 20. května 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
V červnu poprvé divákům představíme dlouho očekávaný muzikál Andrewa Lloyda Webbera a Don Blacka LÍP SE LOUČÍ NA NEDĚLI s Hanou Fialovou v hlavní roli. Nový komorní muzikál uvedeme 3. června 2022 v 19 hodin v Divadle „12“. Nenechte si ujít derniéru jedné z nejúspěšnějších inscenací Národního divadla moravskoslezského! Po více než osmi letech se rozloučíme s EDITH A MARLENE, za kterou si Hana Fialová zasloužila Cenu Thálie 2014.
 
Předplatné pro sezónu 2022/2023 bude v prodeji od 22. června 2022. Vybírejte z našeho bohatého květnového repertoáru, těšíme se na Vaši návštěvu ve všech našich divadlech!