NOVÉ ČÍSLO ČASOPISU NDM KVĚTEN/ČERVEN 2022 JIŽ NYNÍ ON-LINE!
24.4.2022
Právě vychází 57. číslo časopisu Národního divadla moravskoslezského kde se dozvíte, co chystáme v našich divadlech v posledních dvou měsících této sezóny, ale také premiéry a repertoár nové sezóny 2022/23!
 
Opera Národního divadla moravskoslezského chystá premiéru komické opery o dvou jednáních z roku 1874 DVĚ VDOVY Bedřicha Smetany. Inscenace je nastudována pro uvedení kompletního cyklu Smetanových oper – Smetanovský operní cyklus Ostrava 2024 a premiéry se uskuteční 9. a 11. června 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. V novém čísle časopisu se čtenáři dozví více o inscenaci z rozhovoru dramaturga souboru s režisérem Roccem. Připravili jsme pro Vás rozhovor s čerstvou držitelkou Jihočeské Thálie Soňou Godarskou, která se na našem jevišti nyní objevuje v roli Manon ve stejnojmenné opeře Julese Masseneta. Koncem května oslaví padesáté narozeniny tenorista a sólista opery našeho divadla Luciano Mastro. Proč se rozhodl z Ostravy neodjet a jak se vůbec dostal k opeře, se dozvíte v dalším rozhovoru. Chystáme také další bienále jedinečné kontinuální přehlídky nové opery v ČR NODO / Dny nové opery Ostrava a v časopise NDM Vám přiblížíme program tohoto ročníku.
 
Činohra NDM uvedla na konci března premiéru inscenace světoznámého titulu Višňový sad v režii uměleckého šéfa Vojtěcha Štěpánka. Poslední tři reprízy úspěšné činoherní novinky v této sezóně uvedeme 4., 31. května a 3. června v Divadle Antonína Dvořáka. V časopise si přečtěte zajímavý rozhovor s režisérem Bedřichem Jansou, který do našeho divadla nastoupil v roce 1966 a za 25 let zde nastudoval 60 činoherních inscenací!
 
Soubor baletu NDM připravuje premiéru smyslného a vášnivého baletu CARMEN. Nenechte si ujít premiéru baletu českého choreografa Jiřího Pokorného, která se uskuteční 12. května v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Uvidíte inscenaci s inspirativní choreografickou kompozicí a působivými tanečními obrazy, v nichž se snoubí přesnost s provokativností a divadelní citlivostí a invence se smyslem pro humor.
 
Na konec sezóny chystáme muzikálovou novinku. V Divadle „12“ uvedeme již šestý muzikál krále světového muzikálu Andrewa Lloyda Webbera LÍP SE LOUČÍ V NEDĚLI. Jedinou představitelkou v něm bude Hana Fialová, neboť jde o muzikálové monodrama pro jednu herečku. Premiéra se uskuteční 3. června 2022 v 19 hodin v Divadle „12“.
 
Příjemné čtení Vám přeje Vaše Národní divadlo moravskoslezské

►►PŘEČÍST ČASOPIS NDM◄◄