VÍKENDOVÝ OPERNÍ PROGRAM V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA
13.10.2022
Zveme Vás do Divadla Antonína Dvořáka. V pátek odehrajeme představení opery Bedřicha Smetany HUBIČKA, v sobotu uvedeme operní thriller Giacoma Pucciniho TOSCA se speciálním hostem Rafaelem Alvarezem! Srdečně zveme!
 
Opera Národního divadla moravskoslezského zve diváky na páteční představení HUBIČKY. „Tvrdilo se, že spor o předmanželské políbení v dnešní době nikdo nepochopí, zkoumaly se možné pretexty vlastního příběhu, ale režisér Jiří Nekvasil se především zaposlouchal do Smetanovy obdivuhodně koncizní motivicky sevřené hudby a přenesl příběh do Krkonoš ke Krakonošovi. (...) Vznikla inscenace pro všechny generace, hudebně i jevištně ryze smetanovská. Je součástí chystaného souhrnného provedení Smetanových oper v Ostravě v roce 2024 k dvoustému výročí narození Mistra. Smělý a sympatický úmysl!"
Josef Herman
(Divadelní noviny, 2. 11. 2021)
Operu Bedřicha Smetany uvedeme v pátek 14. října 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
 
V sobotu se návštěvníci Divadla Antonína Dvořáka dočkají další reprízy úspěšného operního thrilleru Giacoma Pucciniho TOSCA. Tentokrát se jako Mario Cavaradossi představí tenor Rafael Alvarez! Rodák z Mexika u nás vystupoval například jako Andrea Chénier ve stejnojmenné opeře nebo jako Don José v Carmen. A co víc, v roli Florii Toscy se potká se svou paní Petrou Alvarez Šimkovou. Trojici hlavních rolí pak doplní Daniel Čapkovič jako Baron Scarpia.
 
Srdečně zveme na tento určitě nezapomenutelný zážitek. Těšíme se na Vaši návštěvu v sobotu 15. října 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Foto Martin Popelář