BALETNÍ UDÁLOST SEZÓNY SE BLÍŽÍ! PŘIPRAVUJEME PRO VÁS INSCENACI HORA V CHOREOGRAFII OHADA NAHARINA!
BALET / 9.3.2023
Balet Národního divadla moravskoslezského vrcholí s přípravami na premiéru inscenace HORA světově uznávaného choreografa Ohada Naharina. Premiéra se uskuteční již 16. března 2023!
 
Měsíc březen 2023 bude pro nás výjimečný. Můžeme hovořit o události sezóny Národního divadla moravskoslezského. Bez přehánění – Usain Bolt světového tance přijíždí do Ostravy neboli slovy velvyslankyně Státu Izrael Její Excelence paní Anny Azari: ‚Přijíždí Bůh tance‘. Ohad Naharin, jeden z nejvýznamnějších a nejžádanějších světových tvůrců, představuje v Národním divadle moravskoslezském svou inscenaci Hora. Hora je inscenací plnou inspirujících překvapení a udivujících protikladů, z jejichž propojení vzniká něco nového, neobyčejně kouzelného a úžasného. Nenechte si ujít inscenaci Hora v březnu a dubnu!" zve diváky v časopise NDM Lenka Dřímalová, šéfka baletu NDM.
 
Na jevišti v prostoru pomyslného „hřiště“ s vlastními pravidly vzniká čirá radost z pohybu, který v Naharinově pojetí dosahuje hranic lidských možností. Hora je inscenací plnou inspirujících překvapení a udivujících protikladů, z jejichž propojení vzniká něco nového, neobyčejně kouzelného a úžasného. Známá témata a motivy Naharin ukazuje – k naší radosti – v nečekaných souvislostech, a tím nám nechává prostor, abychom svou fantazii rozehráli naplno.
 
Fotografie ze zkoušky Serghei Gherciu
Nenechte si ujít tento vyjímečný divácký zážitek! Do konce sezóny uvedeme inscenaci HORA v Divadle Jiřího Myrona pouze osmkrát! Premiéra se uskuteční ve čtvrtek 16. března 2023 v 18.30 hodin. Druhou premiéru uvedeme v sobotu 18. března 2023. První repríza inscenace se uskuteční 21. března 2023, další tři představení uvedeme v dubnu a další dvě pak v červnu. Srdečně zveme!