DUBNOVÝ ZPRAVODAJ NDM JIŽ NYNÍ ON-LINE!
15.3.2023
Dubnový zpravodaj NDM je již nyní on-line! Přinášíme vám přehledně repertoár Divadla Antonína Dvořáka, Divadla Jiřího Myrona i Divadla „12“ na jednom místě.
 
Velká romantická opera Richarda Wagnera TANNHÄUSER se po deseti letech opět vrací na scénu opery Národního divadla moravskoslezského. V letošním roce si připomínáme 210 let od skladatelova narození a také 140. výročí jeho úmrtí; tato kulatá jubilea oslavíme nastudováním mistrovy proslulé heroické opery Tannhäuser. Richard Wagner byl jeden z nejvýznamnějších tvůrců a reformátorů opery. Libreto vyprávějící příběh mytického minnesängra si Wagner napsal sám čerpaje přitom z vícera literárních a historických pramenů. Wagnera je třeba zažít! Premiéry 27. a 29. dubna 2023 v 18 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
Naposledy v této sezóně uvedeme v sobotu 1. dubna 2023 Verdiho operu NABUCCO. Ve čtvrtek 13. dubna odehrajeme poslední představení Smetanovy HUBIČKY v této sezóně.
 
Soubor baletu zve diváky na dubnové reprízy inscenace HORA v choreografii mága moderního světového tance Ohada Naharina. Baletní novinku uvedeme ve středu 5. dubna, ve čtvrtek 13. dubna a v pátek 14. dubna 2023.
 
Soubor činohry se v úterý 18. dubna 2023 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka rozloučí s inscenací VIŠŇOVÝ SAD.
 
V pondělí 3. dubna od 18 hodin v kavárně Národní dům uvedeme ROZMAŘILOU POETICKOU KAVÁRNU. Podvečer bude věnován nejen rozmarům francouzské královny Marie Antoinetty, ale i našim-vašim vlastním.
 
DALŠÍ DERNIÉRY DO KONCE SEZÓNY: