ÚNOROVÁ PREMIÉRA MUZIKÁLU SWEENEY TODD: ĎÁBELSKÝ LAZEBNÍK Z FLEET STREET!
MUZIKÁL / 27.1.2023
Jeden z nejznámějších a nejuznávanějších světových muzikálů SWEENEY TODD: ĎÁBELSKÝ LAZEBNÍK Z FLEET STREET míří na divadelní prkna do Ostravy! Na repertoáru souboru muzikálu bude od 2. února 2023!
 
Groteskní hororová komedie, nebo dle podtitulu hry muzikálový thriller: to je Sweeney Todd, jeden z vůbec nejznámějších a nejuznávanějších muzikálů na světě. V České republice zatím tolik známý není: na prkna Národního divadla moravskoslezského se s ním poprvé dostává skladatelská tvorba geniálního Stephena Sondheima. (...) Sweeney Todd zaujme především svým neotřelým groteskním příběhem. Titulním hrdinou je talentovaný holič a lazebník, kterého proradný soudce Turpin před lety neprávem poslal na galeje. Nyní se Todd vrací do Londýna, hledá ženu a dítě, které musel opustit. A začíná toužit po strašlivé pomstě. Naštěstí jeho sousedka paní Lovettová je žena praktická a nápaditá. Provozuje obchod s nejhoršími masovými pirožky v Londýně – a čerstvé suroviny by se jí hodily! (...) Velmi známá je také filmová verze režiséra Tima Burtona z roku 2007, v níž hlavní role ztvárnili Johnny Depp a Helena Bonham Carter.
Hana Nováková, dramaturgyně inscenace
 
Foto Kristýna Junková
V hlavních rolích se divákům představí Tomáš Novotný / Lukáš Vlček (Sweeney Todd), Hana Fialová / Michaela Horká (Paní Lovettová), Tadeáš Hoza / Radek Melša (Anthony), Patricia Janečková / Alžbeta Bartošová (Johanna), Gustáv Beláček / Pavel Klečka (Soudce Turpin). Režie Juraj Čiernik.
 
Veřejná generální zkouška proběhne ve středu 1. února 2023 v 10.30 hodin. Slavnostní premiéry uvedeme 2. a 4. února 2023 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Srdečně zveme!