Narozen 30. března 1998 ve Wejherowu v Polsku. V letech 2008–2014 studoval na Národní baletní škole v Gdaňsku a poté dva a půl roku (2014–2017) na nezávislé taneční škole Tring Park School for the Performing Arts v Londýně. V roce 2017 absolvoval tříletý program a získal národní diplom Trinity v profesionálním tanci. Poté se připojil k renomované taneční skupině Chrysalis London Dance Company pod vedením Jodi Blemings. Patryk účinkoval například v programu názvem Savage v divadlech v Bracknellu a Londýně. V souboru působil v letech 2017 až 2019 a spolupracoval s ním také v roce 2020 v programu AnimusOmnis.

V roce 2019 získal angažmá v repertoárovém souboru současného tance Quorum Ballet a spolupracoval na titulu Rite of Spring Made In China v choreografii Daniela Cardosa.

Poté se vrátil zpět do Polska, kde tančil v poznaňském souboru Polski Teatr Tańca. Spolupracoval na projektu s názvem 45 v choreografii Jacka Przybyłowicze, který vznikl k oslavě 45. výročí vzniku polského souboru založeného významnou osobností: Conradem Drzewieckim.

V letech 2019–2022 působil v baletu Slezského divadla Opava. Tančil ve všech titulech (opery, operety, muzikály a balety), které byly na repertoáru Slezského divadla. V sezóně 2020/2021 pro video stream na sociálních sítích nastudoval s opavským baletem svou choreografickou premiéru Identities.

Od sezóny 2022/2023 byla Patrykovi nabídnuta pozice stálého hosta v souboru baletu NDM. Od počátku svého angažmá se objevuje a poutá na sebe pozornost především v moderním a současném repertoáru a titulech, jako je například Hora (choreografie Ohad Naharin), Carmen (choreografie Jiří Pokorný) a v opeře Příhody lišky Bystroušky ztvárňuje jednu z hlavních tanečních rolí (Modrou vážku) v choreografii Itzika Galiliho.

Vede také kurzy na Akademii umění v Katovicích a je průvodcem The IntenZive Programme – workshopového programu zaměřeného na obecný rozvoj současných tanečníků.

Ve svých choreografiích spojuje techniku současného tance a klasického baletu s dynamikou a pohybem převzatými z pouličních stylů, díky čemuž je jeho styl jedinečný.

V době studií se Patryk také zúčastnil mnoha tanečních soutěží a získal mimo jiné čtyři zlaté a dvě stříbrné medaile v kategoriích: hip hop, současný tanec a různé taneční formy.

Obsazení - Sezóna:
GALAVEČER K ZAHÁJENÍ SEZÓNY 2024/2025Účinkující
PŘÍHODY LIŠKY BYSTROUŠKYModré vážky
Sofa
ŠárkaDuet
CARMENPřátelé
COPPÉLIAPANENKY - torza
GALAVEČER K ZAHÁJENÍ SEZÓNY 2023/2024Účinkující
HORA
Ikarie
LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDAPekař
Duchové
PŘÍHODY LIŠKY BYSTROUŠKYModré vážky
RAPSODIE BOHEMIAIKARIE
ÚHEL POHLEDU
Úhel pohledu
DON QUIJOTESborové scény - chlapci
HORA
Fotografie - Sezóna:
RAPSODIE BOHEMIA
V popředí

Mark Griffiths (IKARIE), Patryk Zamojski (IKARIE), Diana Ribeiro Brandão (IKARIE), Shino Sakurado (IKARIE), Simone Giroletti (IKARIE)
Foto: Serghei Gherciu
Úhel pohledu
Simone Giroletti, Roman Wu, Patryk Zamojski, Francesco Fasano
Foto: Serghei Gherciu