Amélie Saadia

Amélie Saadia získala v oboru zpěv jako sedmnáctiletá Prix du Plus Jeune Espoir v Paříži při Union Française des Artistes Musiciens, roku 2011 získala cenu Austria Barock Academy a cenu DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst / Německá akademická výměnná služba) Univerzity umění v Berlíně, kde studovala zpěv. Na jevišti se objevila mj. jako Conception ve Španělské hodince  Maurice Ravela (Hebbelovo divadlo v Berlíně), Jeníček v Humperdinckově Perníkové chaloupce (Komorní opera Drážďany) a Polly v Žebrácké opeře Johna Gaye (Opernale 2012). V berlínském Konzerthausu zpívala sólo v Pergolesiho Stabat Mater (2011) a v Rossiniho Petite Messe Solennelle(2013, Young Euro Classic Festival). Vystoupila na hudebních festivalech ve Francii a v Turecku (4. Bodrum Barock Festival 2013). Od sezóny 2013/14 je členkou souboru divadla v Heidelbergu, kde před nedávnem ztělesnila roli Družky v německé premiéře opery Christiana Josta Rumor.

Články z webu

CARMEN-recenze
(3. 7. 1950)

Obsazení - Sezóna:
DER RE:IGEN/REJMladá paní
Fotografie - Sezóna:
DER RE:IGEN/REJ
Kai-Uwe Fahnert (Manžel / Soukromník), Amélie Saadia (Mladá paní)
Foto: Martin Popelář
DER RE:IGEN/REJ
Amélie Saadia (Mladá paní), Alin Deleanu (Mladý muž / Herečka)
Foto: Martin Popelář
DER RE:IGEN/REJ
Kai-Uwe Fahnert (Manžel / Soukromník), Amélie Saadia (Mladá paní), Lasse Penttinen (Spisovatel), Almerija Delic (Prostitutka), Lydia Brotherton (Služebná / Školačka)
Foto: Martin Popelář
DER RE:IGEN/REJ
Kai-Uwe Fahnert (Manžel / Soukromník), Lydia Brotherton (Služebná / Školačka), Amélie Saadia (Mladá paní)
Foto: Martin Popelář
DER RE:IGEN/REJ
Amélie Saadia (Mladá paní), Lasse Penttinen (Spisovatel), Almerija Delic (Prostitutka), Kai-Uwe Fahnert (Manžel / Soukromník), Lydia Brotherton (Služebná / Školačka)
Foto: Martin Popelář