Lasse Penttinen studoval nejprve hru na trubku a později zpěv na Sibeliově akademii v Helsinkách a také ve Vídni. První vystoupení absolvoval ve Vídeňské komorní opeře a při festivalu Nivala Summer Opera. Světová premiéra opery Döbeln Sebastiana Fagerlunda v Kokkola Opera (Finsko), v níž Lasse Penttinen ztělesnil tři role, je dokumentována CD nahrávkou. Roku 2009 byl angažován do divadla v Cáchách, kde vytvořil role Monostata v Kouzelné flétně, doktora Cajuse ve Falstaffovi a Otce ve světové premiéře opery Philippa Maintze Maldoror, uvedené při Mnichovském bienále 2010. Hostoval v Bielefeldu, ve vídeňské Lidové opeře, v Gran Teatre del Liceu v Barceloně a v Basileji. Od sezóny 2010/11 je Lasse Penttinen členem souboru Státního divadla v Darmstadtu, kde mj. vystoupil jako Mime ve Zlatu Rýna a v Siegfriedovi. V současné době je jej zde možno vidět v roli Doktora ve Wozzeckovi Manfreda Gurlitta a v partu Prologu a Quinta v Brittenově The Turn of the Screw (Utahování šroubu).
Obsazení - Sezóna:
DER RE:IGEN/REJSpisovatel
Fotografie - Sezóna:
DER RE:IGEN/REJ
Lasse Penttinen (Spisovatel), Lydia Brotherton (Služebná / Školačka)
Foto: Martin Popelář
DER RE:IGEN/REJ
Kai-Uwe Fahnert (Manžel / Soukromník), Amélie Saadia (Mladá paní), Lasse Penttinen (Spisovatel), Almerija Delic (Prostitutka), Lydia Brotherton (Služebná / Školačka)
Foto: Martin Popelář
DER RE:IGEN/REJ
Amélie Saadia (Mladá paní), Lasse Penttinen (Spisovatel), Almerija Delic (Prostitutka), Kai-Uwe Fahnert (Manžel / Soukromník), Lydia Brotherton (Služebná / Školačka)
Foto: Martin Popelář