JAMES KRYSHAK
tenor
 
James Kryshak pochází z USA, kde absolvoval na Elmhurst College (obory zpěv a německý jazyk, 2006) a poté také obor opera na University of Wisconsin-Madison v roce 2009. Poté byl členem operního centra Patricka G. a Shirley W. Ryanových při Lyrické opeře v Chicagu (2010–2012). Nyní je členem souboru Německé opery v Berlíně. Zpíval na předních operních jevištích, včetně Vídeňské státní opery (členem ansámblu v letech 2013–2015), Národního divadla São Carlos, Sanfranciské opery, Glyndebournské opery, Madisonské opery, Opery Wolf Trap a The Cleveland Symphony. K jeho bohatému repertoáru patří role v Mozartových operách: Pedrillo (Únos ze serailu) a Monostatos (Kouzelná flétna), dále Rektor (Janáček: Příhody lišky Bystroušky), Kaliban (Adès: Bouře), Písař (Musorgskij: Chovanština) a Misail (Musorgskij: Boris Godunov), také Remendado (Bizet: Carmen), Spoletta (Puccini: Tosca), Borsa (Verdi: Rigoletto), Mladý sluha (R. Strauss: Elektra), První a Třetí žid (R. Strauss: Salome), Scaramuccio (R. Strauss: Ariadna na Naxu), dále Bob Boles (Britten: Peter Grimes), Little Bat McLean (Floyd: Susannah) ad.
V roce 2016 spolupracoval se Zdeňkem Klaudou a souborem L’armonia terrena na nahrávce Stabat Mater J. J. Ryby, za který získali prestižní cenu Diapason d’Or. Nedávno se s tímto projektem představili na Svatováclavském hudebním festivalu v Ostravě (2017). Příští rok ztvární roli Hitlera v premiéře opery Alexandra Raskatova GerMANIA v Lyonské opeře. 
 
Aktualizace prosinec 2017
Obsazení - Sezóna:
IFIGENIE V AULIDĚAchilles
Fotografie - Sezóna:
IFIGENIE V AULIDĚ
Nepochybuj již nikdy o mé věrnosti, ta hrozivá pochybnost mučí mé srdce.

Janja Vuletic (Klytemnestra, královna), Karolína Plicková (Iphigenia, jejich dcera), James Kryshak (Achilles)
Foto: Martin Popelář
IFIGENIE V AULIDĚ
Láskyplně se již blíží Achilles, aby tě něžně, slavnostně a okázale odvedl k oltáři.

James Kryshak (Achilles), Karolína Plicková (Iphigenia, jejich dcera)
Foto: Martin Popelář
IFIGENIE V AULIDĚ
… zapomínáš na to, že jsem pánem celého Řecka, že jen s bohy samotným účtuji své činy, …

Tomáš Šelc (Agamemnon, mykénský král), James Kryshak (Achilles), Martin Blaževič (Arkas, setník), Karolína Plicková (Iphigenia, jejich dcera)
Foto: Martin Popelář
IFIGENIE V AULIDĚ
Michaela Popik Kušteková (Iphigenia, jejich dcera), James Kryshak (Achilles)
Foto: Martin Popelář