VÝPRAVNÝ BALET NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI
BALET / 1.10.2021

Nenechte si ujít jednu ze tří posledních repríz inscenace souboru baletu NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI.

Vášnivá markýza de Merteuil a chladnokrevný vikomt de Valmont hrají s lidmi a jejich emocemi nebezpečnou hru plnou rafinovaných intrik. Bohabojná madame de Tourvel, mladá a naivní Cecílie Volangesová spolu s rytířem Dancenym se stanou jejich pěšáky. Hráči ale netuší, že se nakonec stanou rukojmími svých vlastních emocí…
 
V dramatickém příběhu založeném na mezilidských vztazích exceluje první sólistka baletu NDM Shino Sakurado, která za svůj výkon v roli madame de Merteuil obdržela Cenu Jantar 2019 a úzkou nominaci na Cenu Thálie s tímto hodnocením: „Shino Sakurado ukazuje naprosto jistý a osobitý výkon. Precizní klasická technika se v tomto případě kloubí s přirozeným tanečním a hereckým projevem. Dokáže velmi citlivě a bez afektu vyjádřit polohy nenávisti, povrchnosti a falše. Ve strhujícím závěru baletu nenechá nikoho na pochybách o prožívaných pocitech potlačované lásky a zoufalství."
 
Foto Serghei Gherciu
 
Autory současného baletu a libreta podle úspěšného stejnojmenného románu Pierra Choderlose de Laclose jsou uznávaný evropský choreograf a umělecký ředitel Polského národního baletu Krzysztof Pastor spolu s úspěšným současným lotyšským hudebním skladatelem Artursem Maskatsem. Scéna a kostýmy Anna Kontek, orchestr opery NDM diriguje Jiří Habart.
 
Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského Vás zve na dvě říjnové reprízy 2. a 13. od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka, derniéru baletu uvedeme 6. listopadu. 
Těšíme se na Vaši návštěvu!