TO VIDEO NIKDO NEUVIDÍ... ČERNÁ KOMEDIE V DIVADLE „12"
ČINOHRA / 18.11.2021
Soubor činohry Národního divadla moravskoslezského Vás zve na hru brtiského dramatika Martina Crimpa TO VIDEO NIKDO NEUVIDÍ.
 
Černá komedie odhaluje skryté touhy i hluboké zoufalství, potřebu po vzájemném lidském spojení doutnajícím pod povrchem odpojené, konzumem řízené společnosti. Autor hry se nebojí palčivých témat moderní společnosti ani ostrého pojmenování sociálních problémů. Zobrazuje situace, ve kterých si postavy vyměňují břitké dialogy, přitom se však vzájemně míjejí. Postavy této hry nejsou schopny prožívat hlubší city.
 
Tuto jedinečnou inscenaci s velmi současnými tématy uvedl soubor činohry v režii Janusze Klimszy 16. října v české premiéře. Ve hře o důmyslených marketingových praktikách excelují v hlavních rolích Renáta Klemensová a František Strnad, dále Sára ErlebachováPetr HouskaMartina Czyžová a Martin Dědoch.
 
Přijďte se za námi zamyslet do Divadla „12", kam se vyvíjí dnešní svět a jak nás ovlivňuje všudypřítomné virtuální a reklamní dění... Do konce roku můžete inscenaci shlédnout 19. a 20. listopadu, 3., 8. a 14. prosince od 19 hodin.