NOVÝ PODCAST NDM S ROBERTEM FINTOU
ČINOHRA / 26.1.2022
Zaposlouchejte se do nového podcastu NDM! Moderátor Vít Roleček si tentkokrát popovídal se svým kolegou Robertem Fintou, který se připravuje na premiéru inscenace NANEBEVSTOUPENÍ LOJZKA LAPÁČKA ZE SLEZSKÉ OSTRAVY, ve které ztvární titulní roli.
 
Robert Finta pánskou část činoherního souboru Národního divadla moravskoslezského rozšířil v roce 2013, a to v pouhých v 21 letech. Za sebou má úspěšné role jako Christopher v inscenaci Podivný případ se psem, Benjamin Südel v Mučedníkovi, nebo Joey Sturdy v Teď mě zabij. Zmíněnou trilogií prošel pod vedením režiséra Janusze Klimszy.
 
Podivný případ se psem Mučedník Teď mě zabij
Foto Radovan Šťastný
 
S Januszem Klimsou se nyní připravuje na titulní roli Lojzka Lapáčka v připravované inscenaci Nanebevstoupení Lojzka Lapáčka ze Slezské Ostravy, která bude mít premiéru 29. ledna v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Inscenace čekala na Roberta pět let. V podcastu Víta Rolečka se dozvíte proč.
Foto Martin Kusyn
 
Pánové se společně pobaví také o fotografování, létání a jízdě Ostravou, až skončí na Divokém západě! Příjemný poslech, těšíme se na Vás v našich divadlech!