JIŽ TENTO TÝDEN UVEDEME PRVNÍ PREMIÉRU SEZÓNY! SOUBOR ČINOHRY VYPLOUVÁ NA BOUŘLIVOU PLAVBU!
ČINOHRA / 13.9.2022
Činohra Národního divadla moravskoslezského vyplouvá do nové sezóny! V sobotu 17. září uvede premiéru inscenace BOUŘLIVÁ PLAVBA.
 
Komedii Toma Stopparda (1937) BOUŘLIVÁ PLAVBA uvede činohra Národního divadla moravskoslezského v premiéře v sobotu 17. září. Stoppard si utahuje z operetních klišé a psaní divadelních textů vůbec, dělá si legraci z jejich autorů. Komedie je plná jiskřivého vtipu, veselých slovních hříček a trefných výroků o povaze lásky a života! Stoppardův humor si bere na paškál nesnesitelná ega, sexuální napětí v inscenačním týmu i absurditu laciných scénářů a vynalézavým způsobem si pohrává s různými fetiši, s jídlem i s výstřednostmi, kterými dokáží vládnout jen herci.
 
Na jeviště Divadla Antonína Dvořáka vracíme britskou konverzačku, opepřenou montypythonovským humorem! Na palubu zaoceánského parníku nasedají úspěšní autoři operet Turai a Gal, skladatel Adam, herci Nataša a René. Mají jen pár dnů na to, aby dopsali a nazkoušeli nejnovější hru. Jak se ale záhy ukazuje, autoři z ní nenapsali ještě ani řádek. Přípravy na premiéru více než bouřlivé moře narušují bouřlivé vztahy. A často taky stevard Dvorníček, který sice o práci na lodi a o lodi samotné neví nic a je značně ujetý, ale je taky tak trochu génius,“ přibližuje zápletku režisér Vojtěch Štěpánek.
 
Hrají Martin Dědoch (Turai), Robert Finta (Gal), Vít Roleček (Adam), Petra Kocmanová (Nataša), Jan Fišar (René) a František Večeřa (Dvorníček). Překlad Šimon Dominik, režie Vojtěch Štěpánek, šéf činohry NDM.
 
 
V pátek 16. září v 10 hodin zveme diváky na veřejnou generální zkoušku. Vstupenky zakoupíte v prodejní pasáži Divadla Jiřího Myrona. Premiéra inscneace se uskuteční v sobotu 17. září v 18.30 hodin. Vážení diváci, připoutejte se, možná to bude trochu házet!