NALOĎTE SE! VE ČTVRTEK OPĚT VYPLOUVÁME Z DIVADLA ANTONÍNA DVOŘÁKA!
ČINOHRA / 25.10.2022
Činohra Národního divadla moravskoslezského zve diváky na BOUŘLIVOU PLAVBU – komedii britského dramatika českého původu Toma Stopparda.
 
Naše činoherní posádka se ve čtvrtek 27. října vydává na svou další plavbu! „Snad v každém Stoppardově díle, ať už jde o divadelní hru, nebo filmový scénář, je autorova hravost a fantazie téměř hlavním tématem. V Bouřlivé plavbě je ale hlavním tématem i divadlo, na které se tady Stoppard dívá svým pověstným svérázným úsměvným a ironickým pohledem. (...) Střílí si z afektovanosti herců, neschopnosti scénáristů i z diváckého vkusu, ba dokonce z divadla jako uměleckého žánru. A zároveň jedním dechem skládá divadlu hold. (...) Režisér Vojtěch Štěpánek tentokrát zvolil žánr grotesky. Samotný text k tomu vlastně vybízí. Vše, co se děje před očima diváků, běží ve velice rychlém tempu, jednotliví protagonisté v řetězu ztřeštěných situací jsou ale důsledně vedeni k pointám, ať už konverzačním, nebo situačním. Každá z nich končí výbuchem smíchu v hledišti."
Ladislav Vrchovský
(ostravan.cz, 18. 9. 2022)
 
Foto Martin Popelář
V režii šéfa činohry NDM Vojtěcha Štěpánka se můžete těšit na Martina Dědocha (Turai), Roberta Fintu (Gal), Víta Rolečka (Adam), Petru Kocmanovou (Nataša), Jana Fišara (René) a Františka Večeřu (Dvorníček). Nenechte si ujít jednu z posledních čtyř nezapomenutelných plaveb v tomto roce! Další plavby se uskuteční 9. listopadu, 6. a  20. prosince vždy v 18.30 hodin. A připoutejte se... možná to bude trochu házet!