HODNÝ PAN DOKTOR – LASKAVÁ KOMEDIE NEILA SIMONA PODLE POVÍDEK A. P. ČECHOVA
ČINOHRA / 7.11.2022
V Divadle „12“ uvedeme v úterý 8. a ve čtvrtek 10. listopadu představení činoherní inscenace HODNÝ PAN DOKTOR. Poslední představení v tomto roce se uskuteční 13. prosince 2022.
 
HODNÝ PAN DOKTOR je autorovou osobitou dramatizací krátkých povídek ruského spisovatele Antona Pavloviče Čechova. Text sestává z deseti samostatných divadelních výstupů, které mají vždy svůj začátek a konec. Vzájemně jsou volně propojeny postavou Vypravěče – spisovatele, v jehož skromném příbytku jednotlivé situace a postavy ožívají. Neil Simon takto s laskavým pochopením pro tragikomičnost života rozehrává příběhy Čechovových postav, uchopuje je v lehce groteskní nadsázce a zobrazuje jejich obyčejné, každodenní problémy jako vypjaté a velké lidské prožitky. Navíc Simon Čechovovy původní náměty povyšuje svým smyslem pro komediální rozměr situace a originální schopností využít živou hudební složku.
 
Inscenaci jsme poprvé uvedli před třemi lety, v listopadu 2019. Režie se ujal Bedřich Jansa. Překlad Ivo T. Havlů, dramaturgie Adam Gold, scéna David Bazika a kostýmy vytvořila Alena Schäferová.
 
Návštěvníkům Divadla „12“ se v jednotlivých povídkách představí pětice herců: David Viktora, Petr Panzenberger, Renáta Klemensová, Stanislav Šárský a Alexandra Gasnárková. Hudební doprovod Vlastimil Ondruška. Laskavou komedii pro Vás hrajeme do konce roku 2022 ještě třikrát: 8., 10. listopadu a 13. prosince 2022 v 19 hodin. Těšíme se na Vaši návštěvu!