ZVEME VÁS DO DIVADLA „12“ NA DRAMA ZE SOUDNÍ SÍNĚ
ČINOHRA / 9.9.2023
Je přípustné obětovat plné letadlo lidí, když víte, že tím zachráníte 70 000 životů? Drama ze soudní síně s názvem TEROR, kde se diváci stávají porotou a na závěr hlasují, zda má být obžalovaný odsouzen či osvobozen, uvedeme 13. a 27. září 2023 v Divadle „12“.
 
Drama se zabývá procesem nad majorem Luftwaffe, který je obžalován z mnohonásobné vraždy. Lars Koch byl ve službě, když teroristé unesli civilní dopravní letadlo se 164 pasažéry a chystali se narazit do mnichovské Allianz Areny, kde se tou dobou odehrával fotbalový zápas, který na místě sledovalo 70 tisíc diváků. Pár minut před očekávaným střetem se rozhodl neuposlechnout rozkazu a toto letadlo sestřelil. Nikdo z cestujících na palubě nepřežil. Je Lars Koch vrah nebo hrdina? Nebo snad obojí?
 
Foto Martin Kusyn
Nenechte si ujít komorní drama, které uvedeme 13. září a 27. září od 19 hodin v Divadle „12“. Divákům se představí Tomáš Jirman (Předseda), Petr Panzenberger (Obžalovaný), Vít Roleček (Obhájce), Renáta Klemensová (Státní zástupkyně), Petr Houska (Lauterbach) a Kamila Janovičová (Meiserová).