V PÁTEK VEČER SE NA JEVIŠTI DIVADLA „12“ ODEHRAJE TEROR!
ČINOHRA / 31.10.2023
Na páteční drama ze sousední síně TEROR se uvolnilo pár vstupenek! Přijďte do Divadla „12“ rozhodnout o vině či nevině! Vstupenky k zakoupení ZDE.
 
Drama ze soudní síně, kde se diváci stávají porotou a na závěr hlasují, zda má být obžalovaný odsouzen či osvobozen, je na repertoáru souboru činohry NDM již šestým rokem. Staňte se součástí představení, staňte se „soudcem".
 
Obžalovaným je Lars Koch, major Luftwaffe, který neuposlechl rozkazu a sestřelil unesené letadlo, se kterým měl terorista v úmyslu narazit do mnichovského stadionu, kde v tom okamžiku sedělo 70.000 diváků. Diváci v roli porotců musí rozhodnout, zda je možné omluvit smrt 164 nevinných cestujících letadla záchranou podstatně většího množství diváků na stadionu. Jak vyřešit morální dilema, když jsou v sázce životy lidí? A může si jej vůbec někdo dovolit svobodně rozhodnout? Hrají: Tomáš Jirman, Petr Panzenberger, Vít Roleček, Renáta Klemensová, Petr Houska a Kamila Janovičová. Režie Tereza Říhová.
 
Morální dilema na miskách vah uvedeme v pátek 3. listopadu v 19 hodin v Divadle „12“. Další termíny odehrajeme 5. prosince a 15. prosince 2023. Na všechna představení zbývá posledních pár vstupenek! Srdečně zveme!