NOVÉ ČÍSLO ČASOPISU NDM BŘEZEN/DUBEN 2022 JIŽ NYNÍ ON-LINE!
22.2.2022
Právě vychází 56. číslo časopisu Národního divadla moravskoslezského kde se dozvíte, co nás čeká v jarních měsících v našich divadlech!
 
Soubor opery má za sebou hned dvě premiéry. Ve spolupráci s Ostravskou univerzitou jsme v únoru uvedli premiéru opery DÍTĚ A KOUZLA (L’Enfant et les Sortilèges) Maurice Ravela v kreativní a zábavné režii Juraje Čiernika v Divadle „12“. Druhou velkou premiéru byla opera Hanse Krásy ZÁSNUBY VE SNU (Verlobung im Traum). Inscenaci uvádíme v koprodukci s Národním divadlem v Praze, kde operu rovněž dvakrát zahrajeme na jevišti Státní opery. Přečtěte si zajímavý rozhovor s dirigentem Brunem Ferrandisem, který v Divadle Antonína Dvořáka připravuje operu MANON, která bude mít premiéru na konci dubna.
 
Další z rohovorů pro nové číslo časopisu poskytla herečka Kamila Janovičová, která je novou posilou souboru činohry od počátku této sezóny. Ohlédneme se také za divadelní kariérou herečky Anny Cónové, která v březnu oslaví sedmdesáté narozeniny! Soubor činohry připravuje hned dvě premiéry. Na konci března uvedeme komedii TUTANCHAMON v Divadle „12“ a v Divadle Antonína Dvořáka VIŠŇOVÝ SAD v hlavní roli s Renátou Klemensovou, která se rozhodla změnit po osmnácti letech působiště a od příští sezóny se stane novou členkou Komorní scény Aréna.
 
Soubor baletu se pilně připravuje na květnovou premiéru baletu CARMEN s choreografem Jiřím Pokorným. V dubnu popřejeme k osmdesátým narozeninám emeritní sólistce baletu NDM Alici Kvasnicové. Rozhovor poskytli i noví sólisté souboru Arianna Marchiori a Solieh Samudio.

Soubor muzikálu v novém čísle časopisu představí oblíbené tváře v nových rolích. Michaelu Horkou a Vendulu Příhodovou. Novou posilou souboru je Lukáš Vlček, kterého diváci dobře znají například jako Ježíše z rockové opery JESUS CHRIST SUPERSTAR, na kterou si diváci mohou zajít již 10. března do Divadla Jiřího Myrona. Vzhledem k hromadnému onemocnění v souboru jsme museli odložit zkoušky muzikálu PRODUCENTI. Původně plánovaná dubnová premiéra tohoto skvělého broadwayského komediálního muzikálu musela být přesunuta na 27. října 2022.
 
Článek z archivu nám připomene bývalé ředitele NDM. Čeká nás také spoustu extra akcí, koncertů a akcí Ateliéru pro divadelní vzdělávání při NDM.
 
Příjemné čtení Vám přeje Vaše Národní divadlo moravskoslezské