Po absolvování Výtvarné školy Václava Hollara vystudoval na Katedře alternativního a loutkového divadla DAMU obor scénografie.
 
Pravidelně spolupracuje s režijním duem SKUTR: Nickname, Understand, Duší dítě v Divadle Archa, Racek, Sen v červeném domě, Dopisy Olze v Divadle v Dlouhé, Hrdinové, Don Giovanni, Human Locomotion, Krvavá svatba, Kytice v Národním divadle, Radúz a Mahulena, Příhody lišky Bystroušky v Národním divadle Brno, Muži v divadle Ponec, Labutí jezero, Evžen Oněgin, Pěna dní, Bratři Karamazovi v Klicperově divadle, Výlety páně Broučkovy, La clemenza di Tito v Národním divadle moravskoslezském, Vojcek v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni, Dítě a kouzla, Příhody lišky Bystroušky v Jihočeském divadle, Army House of Culture v polské Lehnici. Navrhl scénografie pro Jana Kodeta (Čarodějův učeň, Malá mořská víla – Národní divadlo), Jiřího Adámka (Tiká, tiká, politika, Evropané – NoD Roxy, Po sametu – Národní divadlo), Jiřího Nekvasila (Perikles – Klicperovo divadlo, Zneuctění Lukrécie – Národní divadlo moravskoslezské), Davida Drábka (Podivuhodné cesty Julese Verna, Jonny vyhrává – Národní divadlo, Unisex – Klicperovo divadlo, Kanibalky: soumrak samců – Divadlo Rokoko), pro soubory DOT504 (Mah Hunt, Perfektní den) a Cirk La Putyka (Dolls, Honey), dále pro Lenku Vagnerovou (Gossip, Panoptikum ad.) nebo Janka Jirků (ZÁ-TO-PEK v divadle Minor).
 
S režisérem Jiřím Nekvasilem se podílel na televizním zpracování komorní opery Bohuslava Martinů Čím lidé žijí.
 
V roce 2006 byl nominován na Cenu Alfréda Radoka. Cenu divadelní kritiky získal v roce 2016 za scénografii inscenace Pěna dní a v roce 2019 za scénografii inscenace Kytice. Je také držitelem Čestného uznání přehlídky Balet 2014 za vynikající výtvarné řešení inscenací Čarodějův učeň a Human Locomotion.
 

 

 

Články z webu

Hubička v Ostravě je naivistická a prostonárodní
(27. 9. 2021)

Ostravská Hubička jako zážitek
(26. 9. 2021)

Inscenační tým - Sezóna:
HUBIČKAScéna
HUBIČKAScéna
HUBIČKAScéna
HUBIČKAScéna
ZNEUCTĚNÍ LUKRÉCIEScéna
LA CLEMENZA DI TITOScéna
ZNEUCTĚNÍ LUKRÉCIEScéna
VÝLETY PÁNĚ BROUČKOVYScéna

Fotografie - Sezóna:
HUBIČKA
Luciano Mastro (Lukáš, mladý vdovec), Jakub Kopecký
Foto: Martin Popelář