PŘED ČTVRTEČNÍM PŘEDSTAVENÍM BALETU CARMEN SE DIVÁCI SETKAJÍ S ČERSTVOU DRŽITELKOU CENY THÁLIE!
BALET / 10.10.2022
Nenechte si ujít čtvrtreční představení baletu CARMEN! Před představením se setkáte s čerstvou držitelkou Ceny Thálie 2022 Natalií Adamskou, která ocenění získala za titulní roli v naši úspěšné inscenaci v choreografii Jiřího Pokorného!
 
Balet Národního divadla moravskoslezského zve diváky na úspěšnou a vášnivou CARMEN. Před představením proběhne od 18 hodin ve foyeru Divadla Jiřího Myrona dramaturgický úvod, který bude moderovat šéfka baletu Lenka Dřímalová. Během úvodu se diváci setkají s Francescem Fasanem, který byl nominován na Cenu Thálie za roli Dona Josého a Natalií Adamskou, která nominaci proměnila v Cenu Thálie! „Jsem nesmírně vděčná a nadšená z tohoto úžasného ocenění," prozradila deníku Ostravan.cz šťastná Adamská po galavečeru. „Žádná slova nedokážou dobře popsat, jak se skutečně cítím. Je to něco, o čem jako umělec sníte", dodala Adamská.
 
Fotografie Lucie Maceczkové ze slavnostního předávání Cen Thálie 8. října 2022 v Národním divadle.
 
Francesco a Natálka dostali vůbec první tak velkou taneční příležitost a hned vrchovatě naplnili očekávání choreografa Jiřího Pokorného. Kromě taneční bravury dali oba do svých postav i obrovský osobní vklad a je to znát. Balet Carmen je také díky nim prostě skvělý!" ocenil ředitel NDM Jiří Nekvasil už nominaci obou tanečníků a samozřejmě se radoval z ceny pro představitelku Carmen.
 
V samotném představení se divákům 13. října 2022 od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona představí Yu Matsumoto (Carmen), Simone Giroletti (Don José), Eleonora Ancona (Lady M), Gene David Goodman (Escamillo), Mario Sobrino (Zuniga), Barnaby James Packham (Zvíře) a další. Držitelka Ceny Thálie Natalia Adamska vystoupí v roli Carmen v příštím představení, tedy 14. prosince 2022.
 
Foto Serghei Gherciu
Nenechte si ujít naši mimořádně úspěšnou baletní novinku! Těšíme se na Vaši návštěvu!