ČTVRTEČNÍ KOMEDIE BOUŘLIVÁ PLAVBA V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA!
ČINOHRA / 25.1.2023
Zveme Vás na čtvrteční představení britské komedie geniálního autora Toma Stopparda BOUŘLIVÁ PLAVBA plné jiskřivého vtipu, veselých slovních hříček a trefných výroků o povaze lásky a života!
 
Soubor činohry se ve čtvrtek 26. ledna 2023 vydá na další BOUŘLIVOU PLAVBU! Přijďte se pobavit do Divadla Antonína Dvořáka! Inscenace v režii Vojtěcha Štěpánka nabízí skvělé herecké výkony v podání Martina Dědocha (Turai), Roberta Finty (Gal), Víta Rolečka (Adam), Petry Kocmanové (Nataša), Jana Fišara (René) a Františka Večeři (Dvorníček).
 
Na palubu zaoceánského parníku právě nasedli úspěšní autoři operet Turai a Gal spolu se skladatelem Adamem, který jako by ze skeče Ministerstvo švihlé mluvy vypadl. Společně s herci Natašou a Reném Sleděm mají jen pár dnů na to, aby dopsali a nazkoušeli nejnovější hru. Co na tom, že zatím nemají začátek ani konec. A nejspíš ani prostředek. Přípravy na premiéru však více než bouřlivé moře narušují bouřlivé vztahy. (...) Ve volné adaptaci komedie Hra na zámku maďarského dramatika Ference Molnára nám Stoppard opět dokáže, že svým psaním navazuje na tradici nejlepších, nejzábavnějších a nejvtipnějších anglických dramatiků, jako jsou George Bernard Shaw nebo Oscar Wilde. Je schopen vyprávět staré příběhy novými způsoby, což činí jeho dílo jedinečným a výstředním. Přijďte se tak sami přesvědčit, že ne náhodou je autor Bouřlivé plavby považován za další evoluci britského vtipu!
Norbert Závodský, dramatrug inscenace, časopis NDM
 
Další představení inscenace se uskuteční 10. února 2023 v 18.30 hodin a 19. února 2023 v 15 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.