V DIVADLE „12“ UVEDEME PREMIÉRU KOMEDIE, VE KTERÉ SI VŠICHNI LŽOU
ČINOHRA / 8.3.2024
Soubor činohry připravuje komedii francouzského dramatika Floriana Zellera, který dnes patří k  nejoblíbenějším a nejhranějším autorům u nás i ve světě. PRAVDA je komedií o nevěře, kde je umění lhát dovedeno k dokonalosti. Premiéra 15. března 2024 v 19 hodin v Divadle „12“.
 
Foto Martin Kusyn
Máme si říkat krutou pravdu, nebo si raději ohleduplně lhát? Pravda je sevřenou hereckou čtyřhrou o dvou manželských párech. Hlavní postavou je Michel, který podvádí svou manželku Laurence s Alicí. Shodou okolností je Alice manželkou Michelova nejlepšího přítele Paula. Michelovi leží na srdci blaho jeho kamaráda, tím spíš, že Paula nedávno vyhodili z práce a nemá zrovna dobré životní období. Lhostejné Michelovi nejsou ani city jeho vlastní manželky, kterou by jeho nevěra ranila. A proto všem lže. Myslí to ovšem dobře – nechce svým blízkým ublížit. Proč své blízké zraňovat tím, že by jim říkal krutou pravdu, když dobře míněnou lží je přece chrání? V režii Vojtěcha Štěpánka a ve scéně a kostýmech Hany Kelar Knotkové hrají v hlavních (a jediných) rolích Martin Dědoch (Michel), Aneta Kaluža Klimešová (Laurence), Kamila Janovičová (Alice) a Vojtěch Johaník (Paul).
 
Děkujeme divákům za velký zájem o činoherní novinku. Všechna plánovaná představení do konce sezóny jsou vyprodaná. Sledujte náš web, občas se místa v rezervacích uvolní. Využít můžete "Hlídacího psa", který Vás na volné vstupenky upozorní. Těšíme se na Vaši návštěvu!