LEDNOVÝ ZPRAVODAJ NDM JIŽ NYNÍ ON-LINE!
18.12.2023
První zpravodaj roku 2024 právě vychází! V lednovém zpravodaji Vám přehledně představíme program v Divadle Antonína Dvořáka, Divadle Jiřího Myrona i Divadle „12“. V prvním měsíci nového roku nás čekají hned dvě premiéry!
 
Hra RICHARD III. patří právem do zlatého fondu světové dramatiky a také mezi nejikoničtější tragédie Williama Shakespeara. Titulní postava, Richard, vévoda z Glostru, je antihrdinou s charakterem démonického intrikána. Jeho monologické výstupy nás zasvěcují do praktik pomluv, lstí a rafinovaných politických tahů, jimiž spouští řetězec krutého vraždění, aby odstranil všechny, kteří mu brání v cestě k moci a koruně. V titulní roli Richarda III. se představí Petr Panzenberger. Uvádíme v překladu Martina Hilského a v režii Ivana Krejčího. Premiéra 13. ledna 2024 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
Hra ZTRACENI V YONKERS o soužití dvou chlapců s jejich drsnou babičkou, excentrickou tetou a strýcem, si vysloužila pochvalu kritiků, autoru Neilu Simonovi přinesla jeho druhou Cenu Tony za nejlepší hru a prestižní Pulitzerovu cenu za drama. Uvádíme v překladu Pavla Dominika, v režii Janusze Klimszy. Česká premiéra 20. ledna 2024 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Soubor opery připravuje další dílo skladatele Bedřicha Smetany – v únoru uvede obnovenou premiéru opery BRANIBOŘI V ČECHÁCH. Inscenace je nastudována pro uvedení kompletního cyklu Smetanových oper – Smetanovský operní cyklus Ostrava 2024. Obnovené premiéry 22. a 24. února 2024 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Soubor baletu zve diváky na lednová představení baletu HORA v choreografii světového tvůrce Ohada Naharina, po kterých budou na jevišti Divadla Jiřího Myrona probíhat mimořádné besedy. Soubor zve diváky i do Divadla Antonína Dvořáka na představení komického baletu pro rodiny s dětmi COPPÉLIA.
 
A soubor muzikálu chystá vraždy v rytmu jazzu! Premiéra muzikálu CHICAGO 29. února 2024 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.