PREMIÉRA ČINOHRY NĚCO PRO LIDI V DIVADELNÍM KLUBU
ČINOHRA / 11.10.2021

Šéf činohry Národního divadla moravskoslezského Vojtěch Štěpánek napsal pro soubor komorní komedii NĚCO PRO LIDI, která bude mít svou světovou premiéru 15. října v Divadelním klubu Divadla Jiřího Myrona.

NĚCO PRO LIDI je vtipným podobenstvím o smyslu (hospodského) světa. Její autor, šéf činohry NDM Vojtěch Štěpánek, ji napsal na míru konkrétním hercům, na míru současné době a na míru místu, kde se bude inscenace odehrávat: Divadelnímu klubu v Divadle Jiřího Myrona, který se nachází až pod střechou této budovy, tedy téměř na dotek nebesům a pivnímu bohu Radegastovi. Přijďte se podívat na hříčku v režii Tomáše Jirmana o tom, jak se štamgasti snaží zachránit svou oblíbenou hospodu před zbouráním.
 
Foto Radovan Šťastný
 
 
„Byť tvůrci na začátku zkoušení naříkali, že nejhorší je zkoušet hru živého autora, mohu ústy autorovými odpřisáhnout, že právě autorská tvořivost souboru je v tomto případě více než žádoucí. Proto jsem ostatně hru psal. Těším se.“
Vojtěch Štěpánek, autor textu
 
Světová premiéra, která se uskuteční 15. října 2021 v 19 hodin v Divadelním klubu Divadla Jiřího Myrona je již vyprodaná. Vy se ale můžete těšit na její další reprízy. Těšíme se na Vaši návstěvu!