SKVĚLÁ KOMEDIE NĚCO PRO LIDI V DIVADELNÍM KLUBU
ČINOHRA / 17.11.2021
Soubor činohry Národního divadla moravskoslezského zve diváky do Divadelního klubu na novou inscenaci NĚCO PRO LIDI! U nás si můžete vychutnat úspěšnou komedii i pivo!
 
Autorská hra šéfa souboru činohry Vojtěcha Štěpánka v režii Tomáše Jirmana je poetickou hříčkou o víře, češství a pivu. A kde jinde by se měla odehrávat, než v Divadelním klubu Divadla Jiřího Myrona, který byl po dlouhé pauze znovu otevřen! S velkým úspěchem se zde hrála například inscenace MOSKVA->PETUŠKY, která byla na našem činoherním repertoáru dlouhých osm let. 
 
„Něco pro lidi je inscenace o boji. O hospodu, o život, o úctu, o respekt, o víru či o pivo. V jedné malé hospůdce se odehrává mikrodrama rezonující ve světovém měřítku. Skupinka zarytých štamgastů, kteří svými těly doslova brání zbourání svého oblíbeného zázemí, zde zůstane uvězněna, aby nešířila dále smrtící virus, který udržuje hladinkou alkoholu v klidu. Avšak, co se stane, když dojde zlatavý mok? A co se stane, když různorodá sebranka stráví v uzavřeném prostoru více jak měsíc?"
Evelína Vaněk Síčová,
(ostravan.cz, 16. 10. 2021)
 
Foto Radovan Šťastný
 
Přijďte se pobavit do Divadelního klubu! Nejbližší termíny 19. a 20. listopadu, 3. a 8. prosince od 19 hodin. V hlavních rolích se Vám představí Marie LogojdováFrantišek VečeřaVladimír ČapkaJan FišarPetr PanzenbergerRobert FintaDavid ViktoraMiroslav RatajVít Roleček a Lenka Matejičková.