LOJZEK LAPÁČEK NA KNIŽNÍM FESTIVALU OSTRAVA!
ČINOHRA / 7.3.2022
Zveme Vás na novu inscenaci souboru činohry NDM. Příběh Lojzka Lapáčka uvedeme 16. března v Divadle Jiřího Myrona. Inscenace bude i jedním z témat Knižního festivalu Ostrava.
 
Soubor činohry Národního divadla moravskoslezského zve diváky na novou inscenaci NANEBEVSTOUPENÍ LOJZKA LAPÁČKA ZE SLEZSKÉ OSTRAVY, která je dramatizací jednoho z nejvýznamnějších románů o Ostravě spisovatele Oty Filipa, který originálním způsobem vypráví příběhy obyvatel tohoto národnostně smíšeného města na pozadí historie fotbalového klubu. Příběh Lojzka Lapáčka uvedeme 16. března v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
Foto Martin Kusyn
V pátek 11. března na Knižním festivalu Ostrava, který se uskuteční na Černé louce, proběhne beseda o adaptaci románu s režisérem Januszem Klimszou a dramatikem Tomášem Vůjtkem. V sobotu 12. března pak přijdou na besedu představitel Lojzka Robert Finta, Kamila Janovičová, Tomáš Jirman a Vít Roleček, který se ujme role moderátora. Ve stánku Národního divadla moravskoslezského nakoupíte během festivalu vstupenky na všechna naše představení do konce sezóny za poloviční ceny. Naše letošní festivalové téma: NANEBEVSTOUPENÍ LOJZKA LAPÁČKA ZE SLEZSKÉ OSTRAVY!