SOUBOR ČINOHRY ZNOVU UVEDE DRAMA F. VON SCHIRACHA TEROR
ČINOHRA / 3.4.2022
Činohra Národního divadla moravskoslezského zve diváky do Divadla „12“. Po více než dvou letech vracíme na repertoár souboru úspěšné drama Ferdinanda von Schiracha TEROR! Ve dvou dubnových reprízách také uvedeme laskavou komedii HODNÝ PAN DOKTOR.
 
Je přípustné obětovat plné letadlo lidí, když víte, že tím zachráníte 70 000 životů? Německé drama ze soudní síně s přímou účastí diváků mělo premiéru v podání činohry v dubnu 2018 na alternativní scéně Divadla loutek Ostrava. Divácky úspěšnou inscenaci vracíme na repertoár souboru po dvou letech. Divákům se představí Tomáš Jirman (Předsteda) Petr Panzenberger (Obželovaný), Vít Roleček (Obhájce), Renáta Klemensová (Státní zástupkyně), Petr Houska (Laouterbach) a Kamila Janovičová (Meiserová).
Diváci v roli porotců musí rozhodnout, zda je možné omluvit smrt 164 nevinných cestujících letadla záchranou podstatně většího množství diváků na stadionu. Jak vyřešit morální dilema, když jsou v sázce životy lidí? A může si jej vůbec někdo dovolit svobodně rozhodnout? Přijďte sami posoudit... Inscenaci uvedeme 7. a 20 dubna od 19 hodin v Divadle „12“.
 
Foto Radovan Šťastný
Do Divadla „12“ můžete přijít také ve středu 6. dubna a v sobotu 9. dubna v 19 hodin na laskavou komedii HODNÝ PAN DOKTOR podle povídek A. P. Čechova. Inscenace měla remiéru před dvěma lety. Na scénu Národního divadla moravskoslezského se tak vrátila po jednačtyřiceti letech, a to opět v režii Bedřicha Jansy. V inscenaci vystoupí Stanislav Šárský, Alexandra Gasnárková, David Viktora, Renáta Klemensová, Petr Panzenberger a Vlastimil Ondruška. Srdečně zveme!
 
Foto Martin Kusyn