NENECHTE SI UJÍT KVĚTNOVÉ ČINOHERNÍ DERNIÉRY!
ČINOHRA / 20.5.2022
Zveme Vás na činoherní derniéry! Již dnes večer naposledy uvedeme komediální thriller OSM ŽEN v Divadle Antonína Dvořáka. Příští týden nás čeká derniéra černé komedie o nakupování a manipulaci TO VIDEO NIKDO NEUVIDÍ v Divadle „12“.
 
Hra OSM ŽEN Roberta Thomase, mistra důvtipných a promyšlených dějových zvratů, je záludnou detektivní zápletkou plnou napětí a vtipné ironie. Komika i dramatično vznikají ve střetu osmi precizně vystižených charakterů ženských hrdinek, z nichž je navíc každá za nastalých, pohnutých a vypjatých okolností nucena vyjevit své nepříjemné tajemství... Divákům se představí Petra Kocmanová, Aneta Klimešová, Sára Erlebachová, Renáta Klemensová, Anna Cónová, Kamila Janovičová, Lada Bělašková a Marie Logojdová se kterou si můžete poslechnout náš nový podcast NDM! Derniéra inscenace v režii Ivana Krejčího se uskuteční dnes večer, tedy 20. května v 18.30 hodin
 
 
 
Černá komedie brtiského dramatika Martina Crimpa TO VIDEO NIKDO NEUVIDÍ odhaluje skryté touhy i hluboké zoufalství, potřebu po vzájemném lidském spojení doutnajícím pod povrchem odpojené, konzumem řízené společnosti. Autor hry se nebojí palčivých témat moderní společnosti ani ostrého pojmenování sociálních problémů. Zobrazuje situace, ve kterých si postavy vyměňují břitké dialogy, přitom se však vzájemně míjejí. Postavy této hry nejsou schopny prožívat hlubší city. Tuto jedinečnou inscenaci s velmi současnými tématy naposledy uvedeme 25. května v 19 hodin v Divadle „12“. Ve hře o důmyslených marketingových praktikách v režii Januzsze Klimszy excelují v hlavních rolích Renáta Klemensová a František Strnad, dále Sára Erlebachová, Petr Houska, Martina Czyžová a Martin Dědoch.