OHLÉDNUTÍ ZA PREMIÉROU ČINOHRY ZTRACENI V YONKERS
ČINOHRA / 21.1.2024
Soubor činohry uvedl v sobotou 20. ledna 2024 v Divadle Antonína Dvořáka premiéru inscenace ZTRACENI V YONKERS. Gratulujeme všem účinkujícím a inscenačnímu týmu!
 
Foto Martin Kusyn
„Jemný inteligentní humor a jiskřivá ironie provází celou inscenaci, která má díky Klimszově režii dobré tempo završené kvalitní pointou. S reáliemi i dobovým kontextem je zde zacházeno velmi citlivě a s důmyslným nadhledem poplatným (doufejme) každé době. (...) Česká premiéra hry Ztraceni v Yonkers v Národním divadle moravskoslezském představuje pořádný kus kvalitní tvůrčí práce. Troufám si říct, že její vkusné nastudování je jakousi startovací čárou pro další možná česká uvedení. Lze ji vnímat jako dodatečnou poctu Neilu Simonovi, který zemřel před necelými šesti lety." Evelína Vaněk Síčová (ostravan.cz, 21. 1. 2024).
 
Zveme Vás na představení činoherní novinky ZTRACENI V YONKERS, které uvedeme v úterý 23. ledna 2024 a v pátek 26. ledna 2024 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Mistrovské dílo, za které Neil Simon získal Pulitzerovu cenu a Cenu Tony, uvedla činohra NDM v české premiéře. V hlavních rolích účinkují Robert Finta a Vít Roleček, který si do podcastového studia přizval režiséra inscenace Janusze Klimszu. Poslechněte si nový podcast NDM!
 

Za krásné květiny děkujeme společnosti Klia.cz s.r.o.