ČTYŘNOTOVÁ OPERA TOMA JOHNSONA UŽ POUZE 3X!
OPERA / 8.10.2019
Čtyřnotová opera pro pět sólistů a klavír je výsledkem spolupráce s Fakultou umění Ostravské univerzity v rámci projektu Operní akademie Ostrava. Všechny role nastudovali totiž také posluchači zpěvu FU OU.
 
Operní akademie Ostrava je unikátním projektem u nás – studenti získají nejen potřebnou praxi, ale v Česku vůbec poprvé dostanou příležitost studovat operní díla s profesionály v profesionálním divadle. Když uspějí, mohou se stát i plnohodnotnými alternujícími sólisty v rámci dalších repríz.
 
 
ČTYŘNOTOVÁ OPERA je hodinové svěží humorné dílko amerického minimalisty Toma Johnsona (nar.1939) z roku 1972. Skutečně stojí pouze na čtyřech tónech (d, e, a, h) a pět sólistů doprovází pouze klavír. Inscenace je přímo určena pro menší prostor, přičemž ale má vytvořit dojem přípravy velké opery – tomu je přizpůsobena scéna v Divadle „12“. Divák vstoupí do světa opery, ale vidí pěvce jako obyčejné lidi s chybami. Sopranistka se na scéně objeví v mnoha (i značně bizarních) kostýmech a o pozornost se přetahuje především s altistkou, která nakonec použije doslova všechny zbraně, aby se jí zbavila... Každý z aktérů se neustále snaží „zazpívat to své téma“, které si před diváky připravuje.
 
Přijďte na poslední tři reprízy 12., 18. a 29. října do Divadla „12“! ►KOUPIT VSTUPENKY