ROLE JULIETTY JE PROSTĚ BOŽÍ!
OPERA / 29.10.2019
Říká hostující sopranistka Kateřina Kněžíková, čerstvá držitelka Ceny Thálie v kategorii Opera za postavu Julietty v opeře Bohuslava Martinů JULIETTA aneb SNÁŘ. Přijďte si Kateřinu poslechnout 7. 11. a 20. 12.!
 
Co pro vás znamená postava Julietty ve vaší dosavadní umělecké kariéře, zvláště poté, co jste za její ztvárnění obdržela prestižní Cenu Thálie?
Role Julietty je prostě boží a pro mě je nejdůležitější, aby se to líbilo divákovi. V tomto případě se to moc povedlo, Julietta aneb Snář je výborná inscenace. Nabídku zpívat snovou dívku Juliettu jsem dostala od hudebního ředitele opery NDM Jakuba Kleckera a je to určitě první opera, která se vymyká tomu, co jsem dosud zpívala, takže jsem zprvu trochu váhala.
 
Ale nakonec jste nabídku přijala…
Hlasově je Julietta přesně to, v čem se teď cítím doma, kam se posouvám. Myslím si, že tato role přišla ve správné době. V Ostravě se dělá úžasné divadlo a jsem šťastná, že zde mám možnost zpívat nádherné postavy.
 
Kateřina Kněžíková se narodila 17. července 1982 v Bohumíně. Je absolventkou Pražské konzervatoře a Hudební fakulty Akademie múzických umění v Praze, je laureátkou řady soutěží. Ztvárňuje především mozartovské a belcantové role. Od roku 2005 je sólistkou Národního divadla v Praze, často hostuje nejen v NDM v Ostravě, ale také v zahraničí. Je žádanou koncertní pěvkyní, vystupuje na prestižních festivalech. Její nahrávka opery Dove e amore e gelosia pro OPUS ARTE získala ocenění německé kritiky. V roce 2018 natočila společně se svým manželem Adamem Plachetkou CD Každý jen tu svou.
(Zdroj Moravskoslezský deník)
 
Přijďte si Kateřinu Kněžíkovou poslechnout 7. listopadu a 20. prosince 2019 do Divadla Antonína Dvořáka. S nákupem vstupenek neotálejte, protože inscenace JULIETTA aneb SNÁŘ bude mít již 19. ledna 2020 derniéru!