LAZEBNÍK OSTRAVSKÝ!!!
OPERA / 12.11.2019
České libreto – ostravský rodák Jaromír Nohavica, režie – exkluzívní operní režisér Ondřej Havelka a hudební nastudování – dirigent a skladatel Marko Ivanović. Přijďte na operu LAZEBNÍK SEVILLSKÝ!!!
 
Opera Lazebník sevillský se objevuje na jevišti Národního divadla moravskoslezského již v deváté inscenaci. Ta první měla premiéru na začátku první sezóny Národního divadla moravskoslezského v roce 1919, tedy téměř před 98 lety. Lazebník se od té doby pravidelně vrací. Poslední nastudování mělo premiéru v roce 2002 a tehdy zde zaznělo poprvé v italském originále.
 
 
Už přidané tři vykřičníky v názvu díla LAZEBNÍK SEVILLSKÝ!!! upozorňují, že tento Lazebník je spojen s Ostravou ještě o něco více než inscenace předešlé! Příběhem sluhy Figara a jeho pána, rezonujícím při rossiniovském parlandu, se nechal inspirovat i ostravský rodák Jaromír Nohavica, který u příležitosti 200. výročí prvního uvedení Lazebníka sevillského vytvořil pro operu NDM nové české libreto. Režie se ujal exkluzívní operní režisér Ondřej Havelka a trojici mužů (pomyslné tři vykřičníky) doplňuje dirigent a skladatel Marko Ivanović.
 
Nenechte si ujít tuto operu „po ostravsku“ naposledy v roce 2019 dne 19. a 23. listopadu a 4. prosince! ► KOUPIT VSTUPENKY