PŘEDPOSLEDNÍ DEN V ROCE NA OPERU?
OPERA / 11.12.2019
V pondělí 30. prosince uvedeme LA TRAVIATU – nejoblíbenější operu světa o lásce pařížské kurtizány. Máte ideální příležitost darovat svým blízkým pod stromeček vstupenky na tuto nesmrtelnou verdiovku!
 
Nejoblíbenější opera světa vznikla díky autobiografickému románu Alexandra Dumase ml., který v něm na pozadí úchvatného světa pařížských večírků poloviny 19. století líčí svou nešťastnou lásku ke slavné a bohatě vydržované kurtizáně – dámě s kaméliemi. Jeho srdcervoucí příběh o skandální aféře mezi „padlou“ ženou a mladým šlechticem se stal okamžitě populárním. Verdiho zaujal svým provokativním společenským tématem v době, kdy udržoval pro okolí neméně kontroverzní nemanželský poměr. Vzniklo strhující hudební zpracování nesoucí název LA TRAVIATA (Zbloudilá), které po úspěchu Rigoletta a Trubadúra přineslo Verdimu konečný triumf.
V hlavních rolích vystoupí v hudebním nastudování Roberta Kružíka a režii Bohuslavy Kráčmarové talent ostravské mladé generace Veronika Holbová (Violetta Valéry) a dlouholetý sólista opery NDM, italský tenorista Luciano Mastro (Alfredo Germont).