NDM VYDALO ON-LINE PUBLIKACI O LEOŠI JANÁČKOVI
OPERA / 12.8.2020
Vychází jedinečná česko-anglická publikace s názvem Opery Leoše Janáčka v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě / Leoš Janáček’s Operas at the National Moravian-Silesian Theatre in Ostrava.
 
Jedná se především o publikaci o scénografii vybraných Janáčkových oper v Národním divadle moravskoslezském. Kniha je propojena s webovými stránkami archivu NDM, kde si zájemci mohou najít i další podrobnější informace.
 
Hlavním autorem, redaktorem a tvůrcem výběru obrazové přílohy byl ředitel NDM Jiří Nekvasil. Mezi další autory patří Miloslav Nekvasil, Lenka Černíková, Luděk Golat, ROCC, Michael Tarant a Lukáš Trpišovský. Graficky knihu zpracovala Tereza Melenová. Podstatné je, že je to kniha bilingvní – česko-anglická.
 
Publikace vznikla ve spolupráci s Ostravským muzeem, Slezským zemským muzeem, Archivem města Ostravy a Institutem umění-Divadelním ústavem. A přečíst si ji můžete pod tímto odkazem ►
(les)
 
 
 
KÁŤA KABANOVÁ (1960) – scéna Františka Tröstera – uprostřed Milada Šafránková (Katěrina) Foto František Krasl VÝLETY PÁNĚ BROUČKOVY (1959) Foto František Krasl VÝLETY PÁNĚ BROUČKOVY (1959) – scéna z 2. jednání 1. části – členky baletního sboru Foto František Krasl