NABUCCO – PRVNÍ PREMIÉRA SEZÓNY!
OPERA / 1.9.2020
Nová inscenace je připomenutím 1. ostravského nastudování NABUCCA z roku 1968, pod kterým byly podepsány dvě legendární umělecké osobnosti divadla – režisér Miloslav Nekvasil a scénograf Vladimír Šrámek.
 
Dodejme, že jednou z pohnutek k tomuto inscenačnímu návratu bylo významné jubileum, jehož se Miloslav Nekvasil (1930) na podzim tohoto roku dožívá.
 
Inscenace jeho syna Jiřího není přesnou rekonstrukcí někdejšího nastudování – za tu je možné považovat pouze scénografii, v dalších složkách už jde o současný pohled na dílo, které se na českých scénách začíná častěji objevovat až v posledních dvaceti letech.
 
Foto Martin Popelář
 
Verdiho v pořadí třetí opera zpracovává biblický námět ze Starého zákona o babylónském králi Nabukadnezarovi (cca 630–562 př. Kr.). Ten je spolu s historickými reáliemi o nedobrovolném pobytu Židů v Babylónii silně přizpůsoben potřebám romantické opery plné emocí. (hs)
 
Premiéry 12. září v 18.30 hodin a 13. září 2020 v 16.00 hodin v Divadle Antonína Dvořáka
 
Premiéra Nabucca spadá svým datem do podzimní „smršti premiér“, a proto se i na tento divácky oblíbený titul vztahuje zvýhodnění/BONUS -40 % na všechna představení NDM v září a říjnu 2020. Kód pro uplatnění bonusu při nákupu on-line je 09102020. Budeme se na Vás těšit!