OPERA TOSCA MIMOŘÁDNĚ S RICHARDEM NOVÁKEM!
OPERA / 17.5.2022
Opera Národního divadla moravskoslezského uvede 18. května v Divadle Antonína Dvořáka operu TOSCA s Richardem Novákem v roli Kostelníka.
 
Richard Novák patří k nejvýznamnějším českým pěvcům své generace, všestranný pěvec ztvárnil na 150 rolí, zpíval ve 3000 představení, má za sebou také velmi bohatou koncertní činnost i trvalou spolupráci s filharmonií, s nimiž jako sólista projel Evropu, Japonsko či Argentinu. Zpívá role celého basového repertoáru a nahrál řadu CD. Je nositelem mnoha ocenění (Thálie 2001, Cena Antonína Dvořáka, Cena Svazu dramatických umělců, Cena ministerstva kultury či medaile sv. Cyrila a Metoděje za celoživotní přínos v umělecké oblasti). V ostravské opeře působil ve stálém angažmá od roku 1954 do roku 1962 a ztvárnil zde více jak dvě desítky rolí. V roce 1962 odešel do brněnské opery a do Ostravy se vracel jako host.
 
Nenechte si ujít zítřejší představení opery TOSCA s Richardem Novákem v roli kostelníka. Tuto roli v našem divadle zvárnil i v roce 1960, tedy před více než 60 lety! Na fotografii jej zachytil František Krasl.
 
Poslední představení v této sezóně uvedeme 25. května od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Srdečně zveme!