OSTRAVSKÉ DNY SE BLÍŽÍ! NENECHTE SI UJÍT JEDINEČNOU PŘEHLÍDKU SVĚTOVÉ ŠPIČKY SOUČASNÉ HUDBY!
OPERA / 26.6.2023
Do Ostravy míří na dvě stě interpretů a skladatelů z celého světa! Během letošního ročníku festialu OSTRAVSKÉ DNY, který proběhne od 24. srpna do 2. září 2023, zazní více než stovka skladeb.
 
Festival Ostravské dny jsou unikátní příležitostí poznat autentická a nekompromisní díla 20. a 21. století. Ostravské dny jsou žánrově zaměřeny na soudobou klasickou hudbu, a to povahy avantgardní, experimentální i riskantní. Festival nabídne aktuálně rezonující témata i revize a znovuobjevování minulosti, desítky světových premiér a performance na nových místech, padesátku přítomných skladatelů, velké orchestry, ansámbly, špičkové sólisty, elektronickou hudbu, operu i hudbu pro katedrálu – to vše a daleko více bude součástí 12. bienále festivalu hudby dneška, během deseti dní i s několika koncerty denně. Do letní Ostravy se sjede na dvě stě hudebníků z celého světa, aby byli součástí inspirativních a nezapomenutelných setkání všech, koho zajímá současnost, platforma otevřenosti, neznámého, nového, nikdy nebo dlouho neslyšeného.
 
V rámci programu festivalu uvedeme 1. září 2023 v Divadle Antonína Dvořáka českou premiéru opery Bernharda Langa z roku 2020 HRÁTKY S TRUMPEM. Režie Jiří Nekvasil, scéna David Bazika.
 
Již nyní můžete zakoupit výhodnou permanentku na celý festival! Více informací o programu a vstupenkách ZDE.
 
Festival pořádá Ostravské centrum nové hudby ve spolupráci s Národním divadlem moravskoslezským a je součástí mezinárodního festivalu hudby dneška Ostravské dny.
Více informací naleznete na www.newmusicostrava.cz.