ZTRACENI V YONKERS – STŘEDEČNÍ KOMEDIE V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA
ČINOHRA / 27.2.2024
Už jste viděli komediální drama nejúspěšnějšího amerického dramatika a scenáristy Neila Simona ZTRACENI V YONKERS? V Divadle Antonína Dvořáka jej soubor činohry uvede ve středu 28. února 2024. Ještě zbývá pár vstupenek!
 
Zveme Vás do Divadla Antonína Dvořáka na komediální drama ZTRACENI V YONKERS – mistrovské dílo, za které autor získal Pulitzerovu cenu a Cenu Tony. Hra pojednává o hledání osobní svobody, o dospívání a o lidech, kteří zraňují druhé, protože se jinak neumí bránit světu, který je daleko brutálnější a cyničtější než oni sami. V hlavních rolích se divákům představí Vít Roleček (Jay) a Robert Finta (Arty). Dále účinkují Alena Sasínová-Polarczyk (Babička), Kamila Janovičová (Bella), František Strnad (Louie), Sabina Muchová (Gerta) a David Viktora (Eddie).
 
Je to velká broadwayovka s úžasným textem. Prostě poutavá činohra. Sám si myslím, že máme dobře zaděláno, byť to může znít jakkoliv pyšně. (...) Režisér Janusz Klimsza použil krásný termín drama s komickými prvky, což se mi moc líbí. Je to drama, které řeší vážné věci se spoustou Simonovských komických prvků. Všechny ty postavy jsou charakterově plné. Každá z nich něco zásadního řeší, ale zároveň se v problémech neutápějí, chtějí hledat východisko, což mnohdy přináší vtipné momenty, které by měly diváka rozesmát.“ Vít Roleček, představitel hlavní role v inscenaci. Celý rozhovor k přečtení ZDE.
 
Více o inscenaci se dozvíte od režiséra Janusze Klimszy, kterého v našem podcastu NDM zpovídal Vít Roleček.